Tip na kvalitný fén na vlasy

Príspevok v téme: Tip na kvalitný fén na vlasy
fleury

Dobrý deň. Po takmer siedmich rokoch si potrebujem zaobstarať nový fén, keďže môj starý model (Philips) sa prehrieva a má narušenú časť kábla. Fén zháňam minimálne tri mesiace, sledujem hodnotenia na internete, čítam recenzie fénov z najväčších a najznámejších internetových obchodov (nebudem ich menovať, aby som im nerobila reklamu), aj som si nejaký vybrala, ale už druhý model budem musieť vrátiť, pretože s ním nie som spokojná. Prvý model, červený Remington 2400 W, mi veľmi vysušil a poškodil vlasy, boli až presušené, bez kučier, a nevyzerali zdravo, pálil mi vlasy, aj keď som si ich fúkala z vysokej vzdialenosti. Stupne teploty neboli dobre vyriešené: prvý stupeň bol studený, druhý až veľmi horúci, a na tretí som si ani netrúfla. Druhý model, Philips Moisture 2300 W, mi šetríl vlasy, ale sklamal ma, pretože mal prispôsobovať teplotu fúkania podľa stavu vlasov, mal automaticky znížiť teplotu, keď už vlasy začínali byť suchšie, lenže teplota bola stále taká istá, aj keď vlasy boli suchšie, čím mi ich vysušil, a pri vysokej teplote fén zapáchal, za tie peniaze ide o priemerný fén, ktorý má bombastickú reklamu, ale málo funkcií.
Sušiť si vlasy bez fénu nie je možné počas celého roka, iba v lete. Potrebujem fén, ktorý bude mať ionizáciu, bude pri fúkaní šetriť vlasy (zanechá ich hydratované, zdravé, nepresušené, a bude prispôsobovať teplotu fúkania), má kábel dlhý aspoň 2 metre (priemer je 1,7-1,8 m), príslušenstvo s difúzorom (keby bolo príslušenstvo bohatšie, poteší ma to, aj keď to je pri dnešnom výbere skôr unikátom ako pravidlom, väčšina fénov má len trysku a difúzer), a výkon od 2000-2200 W.
Ďakujem vám za prečítanie a vopred ďakujem za vaše tipy.