Prosim radu ak viete

Príspevok v téme: Prosim radu ak viete
K o

Dobry den.prosim ak sa niekto stretol s takymito bakteriami,poradte...vse na internete ukazuje po anglicky a ja nerozumiem..vysledky mi prisli dnes z FN Martin no som na Internom lezim a tu oni sa o take nestaraju ani nerozumia..aerob.kultivacia- streptococus agalacia++ dalej nalez corynebacterium specios ++ nalez stafilococus aureus ++ aerobna kultivacia peptoniphilus harei + serum fe-7,3 ALSO 24,8 s RF 5,7 k vitamin on obme kob wbc 10,60 B RBC 4,28 imunoglobiby s-igg 10,680 IGA 0,060, IGM 0,480
Vopred velmi dakujem ak niekto viete aspon nieco z toho rozlustit..viem ze toto je na odborbika skor nno uz som na tom velmi zle

Omen

Cháp to takto :
1. Streptokok - uvedené antibiotiká (ATB) :
CITLIVÝ = na túto baktériu zaberajú LEN tie ATB a lekár predpíše niektoré z nich.
REZISTENTNÝ = ATB je odolné voči tejto baktérii. Nakoľko nepomôžu, ani sa nepredpisujú.
2. Neškodná baktéria , tu nemáš na 1 krížik, ale na dva!
3. Stafylokok - platí to isté ako pri streptokoku.
Keďže máš 2 baktérie, ktoré treba liečiť, lekár porovná citlivosť navzájom a vyberie také ATB, ktoré zničí obe baktérie naraz.

Máš bolesti? Ak áno, potom ti nasadili Gabapentin. Normix je ATB. Či ti ublížia alebo neublížia lieky, ti žiaľ, neviem dať odpoveď. Berieš lieky na srdce, antidepresíva, máš baktérie, preto lekári musia brať do úvahy VŠETKY tieto lieky a nájsť pre teba také, ktoré nie sú kontraindikované (nesmú sa v tvojom stave užívať).

K o

Velmi pekne dakujem ;) chcem sa spytat dali mi od dnes Normix a Gabapentin ..ten Gabapentin ze vraj koli ekg na srdce teda cievy..no mne ukazuje na nete ze je to na epilepsiu a neuropatiu..neublizi mi to tie lieky ak mam tteke rezistencie?na lieky a citlivvosti ako je na obrazku..mam 28r.no uz sa bojim hocico brat lebo ten stafil mi to tak vyluci z tela ze ako sok..;( inac mi davaju b a c vitamin v infuzke +vecer uz dostanem tie co som pisala..este dvoje lieky mam na srdce moje aj psych.lieky lebo vsak z tohto ochorenia uz isla aj psychika dole;( co uz..a volala som do Martina tak uz konzultovali moj stav tak ze tu maju spravit co sa da a spec.vysetrenia a liecba u nich..ze uz sa tesia;) ale aj ja lebo tu nevedia co so mnou a zatolko len tu som lebo uz velmi kazdy den mi bolo na odpadnutie..prijemny den prajem;) a dakujem

Omen

Beriem to tak, že si dospelá a podľa toho som posudzovala jednotlivé hodnoty.

"k vitamin on obme kob" - zle odpísané! Je to k VIDt. in obme? Môžem sa len domnievať, že to znamená "obmedzený" výskyt vitamínu K v krvi.
Krvný obraz :
BWC (Leukocyty) máš vyššie - 10,60. Hodnoty sú 4,5 – 9.109 /l.
RBC (Erytrocyty) prevyšujú len o kúsok dolnú hranicu - 4,28. Fyziologické hodnoty pre ženy : 4,2 – 5,0.1012 /l.

Dúfam, že imunoglobulíny si odpísala správne?! Potom to vyzerá tak, že IgG a IgM máš v poriadku.
Problémy máš s hladinou IgA, tie sú na nízkej úrovni.

Čo to znamená? To, že tvoj zdravotný stav nie je jednoduchý. Máš tam viac b a k t é r i í, čo nie je dobré. Počkaj si na verdikt profesora a zatiaľ si študuj na nete. Ak niečo nájdeš len v angličtine, potom ťukni na "Preložiť túto stránku". Držím ti palce a prajem vyliečenie. : )

K o

Dakujem pekne..no moc tomu nerozumiem;) co znamenaju tie stery ten zlaty stafyl zhruba viem ale ostatne nie..vies mi to blizsie povedat v skratke co to pre mna znamena? Ta chudokrvnost teda zelezo ano doktorka mi volala ze ho mam malo a treba ist na hematologiu no tu ni neveria ze ale leukocity mam 12,5..tak neviem uz..dakujem este raz pekny den

Omen

Zdá sa, že si to dobre odpísala, ale to, ako ti napísali výsledky testov, je katastrofa sama o sebe. Každý labák si vyhodnocuje výsledky po svojom! Bude mi to trvať dlhšie, kým to všetko prelúsknem a dám dokopy, a naviac vidím len na tie výsledky dole. Na dnes ti posielam toto :

Streptokok "B" je betahemolitický!
Peptoniphilus harei je tiež baktéria, táto na 1 krížik. Peptonifily sú grampozitívne anaeróbne koky.
CRP = zápalový marker < 4,2 -5,7 mg/l, ty máš 7,3 = zápal!
ALSO 24,8??? To čo za kravina??? Je to protilátka, ktorú vytvára organizmus proti baktérii streptokokus, ktorú mimochodom máš na 2 krížiky, takže tento údaj nesedí! Myslím si, že to má byť 248? ASLO < 200 IU/ml = zápalový marker!
RF (reumatoidný faktor) máš 5,7, čo je negatívne < 14 IU/ml.
Fe (železo) máš LEN 7,3 !!! Hodnoty pre ženy sú 10,7 – 21,5 µmol/l.

K o

Dakujem vam..no mam hidradenittis supurativa(acne vulgaris) 10rokov bez uspesnej liecby..aj biologicka zlyhala..preto mi brali v prijmovej na koznom v MA odbery na imunitu,zelezo ci sim chudokrvna atd a stery z abscesu na stehne..tam mam lezie a na zadku..tazky stupen..take vysledky mi prisli dnes domov no som na internom pretoze cakam na profesora Juraja Péča v MA na konzultaciu a operaciu..teraz som tu lebo za 10 rokov som nemala taketo kolapsove stavy uplne na odpadnutie 3 lieky na srdce mam..poslem vam do prilohy fotku z vysledkou ak to bude presnejsie.na internom vravia ze mi nemozu pomoct iba tak ze vyzivu davat lebo uz nevladzem a ternin v MA mam az 15,3 ak tam uz profesor bude..dakujem vam velmi pekne

Omen

Skús ešte raz a p r e s n e uviesť výsledky, aj to odkiaľ bola kultivácia robená.
V prvej skupine máš ma dva krížiky Streptokok skupiny "B", Corynebacterium specios (neškodná baktéria) a Zlatý stafylokok.

philips

Mikrobiológia - neviem, aký materiál sa posielal na mikrobiologické vyšetrenie, ale v aeróbnej kultivácií (pri bežnom atmosferickom kyslíku) tam vyrástli S. Agalacie Corrynebacterium bez špecifikácie konkrétneho rodu, zlatý stafylokok. Aký materiál bol odosielaný na mikrobiológiu?
Čo sa týka pokračovania, tak z toho sa neviem vysomáriť, tvoj prepis je dosť nepresný.