Liecba akne vitaminom B5

Otto

teda bral som to až kým mi nezmizli všetky nedokonalosti..myslím že to je individualne.Pred zacatim uzivania by som si dal poriadne vycistit plet...možno aj tyzden po zacatí lebo je tam taka faza kým sa vylučovanie mazu uplne zastaví

Otto

Mam podobny typ pleti ako ty...je to kombinácia mastnej pleti a zanasajucich sa porov(uhrov).Ono to funguje tak, že B5 ti zastaví tok kožného mazu (podobne ako roacutane)..to sposobí že po čistení ti dalsie uhry nevzniknu.Budu sa ti menej mastit vlasy.Ja som to vtedy spravil tak že vitamínom som sa preliecil až do uplne hladkej čistej pleti a potom som si dával bacha čo jem...a bolo to v pohode.Alkohol samozrejme škodí tak isto kofeín sladkosti tučné syry s obsahom rastlinnych tukov palmove oleje v sladkostiach a pod.Poškodzuje to kvalitu toho mazu a má sklon upchať por lebo s odumretou kožou sa zmieša a skôr ztvrdne(zoxiduje).Ked už je por zapchaty treba kozmeticky zasah,alebo sa zapali.Určite to neodišlo samé lebo ešte to neodišlo..keby som poľavil vyzeram jak pubertiak a to mám 31.Tak isto funguje vitamín A(retinyl palmitate)..to mam tiež odskusane.JE to tak isto fungujuce ..zastavi tvorbu kozneho mazu..uplne.

MartinaS

Ahoj Otto a nemohlo ti to prirodzene ustupit, u chlapov to tak niekedy byva, ked dosiahnu urcity vek. A aky typ akne si mal, ak smiem vediet? Ja mam skor upchate pory, cierne bodky, pripadne take biele bodky. Zapaly malokedy, len pri prichode zenskych dni. A este by ma zaujimalo ako dlho si to bral, kym prisli viditelne zmeny. A s tym jedlom to mam podone, ked zacnem papat viac sladkeho, pripadne aj po alkohole a podobne sa mi neskutocne zanesu pory. :/

Otto

No ja som teda bral a zmizli mi všetky vyrážky..ja som to mal aj z niektorých jedál ale ked som uzival B5 ku mohol som jesť čo som chcel..pleť sa mi uplne prestala mastiť.Ale to som bral dosť toho..asi 3-4 gramy za deň..preto si musíš zohnať 500 mg kapsuly.Z amazonu abo iherb abo swansonvitamins.Na Slovensku sa to zatiaľ nepredava hoci je to take iste ako roaccutane...ja som bral oboje a viem posudit...Aj viatmin A robi podobne....ale to tiež tak 100 000IU denne musis uziť.Niketo kto povie že vitamíny nezaberaju myli sa preto lebo neuzival adekvatne davky...aj ked som bral veľa absolutne nič mi z toho nebolo..nič

Hg

Ako kolegynka pisala ja tiez nemam skusenost s vitaminom B5 .. ale zinkove masticky, masky, kremiky, toniky mi pomahali vzdy..