Vydúvanie pravej časti brucha

Príspevok v téme: Vydúvanie pravej časti brucha
BranoKZ

Dobrý deň. V posledných dňoch som si všimol, že tesne pred močením, keď sa mi moč nahromadí do močového mechúra, sa mi (akoby) vyduje pravá časť podbruška. Inak je močenie bezproblémové, ani časté, ani zriedkavé, nie je bolestivé, len pri plnení močového mechúra je vizuálne viditeľné zväčenie pravého podbruška, laicky povedané, ako keby sa práve do pravej strany podbrušnej časti plnila tekutina. Po vymočení sa sa to opäť okamžite vráti do normálneho stavu.

Na internete som o tomto (možno) probléme nenašiel nič, preto budem rád za každé vaše odpovede. Prajem pekný deň.

BranoKZ

[odpoveď autora témy] Nad pruhom som uvažoval, mne však brucho príde nafúknuté celkovo (od pupka nižšie pravá i ľavás trana) s tým, že tá pravá je o čosi viac vydutá (a vydúva sa potom pri plnení mechúra ako som to opísal v prvom príspevku). Mimochodom, pokiaľ by išlo o pruh, aj začínajúci, nebola by bolesť intenzívnejšia? Resp. nevznikla by skôr v bruchu hrča, príp. vydutie v menšej oblasti ako jeho celkové nafúknutie?

Som chudý, preto som si poľahšie povšimol, že mám brucho výrazne guľatejšie ako kedysi. Pokiaľ neboli bolesti, tak som to neriešil, prišlo mi to banálne, ale ten mechúr (alebo niečo) vydúvajúce sa na pravú stranu ma malinko vyplašil.

Každopádne ďakujem za tip o pruhu, naštudujem si o ňom niečo viac , príp. znova skočím na ultrazvuk.

Za každé ďalšie príspevky budem vďačný. :)

Angelika3

Nechcem strašiť, ale nemôže sa jednať o pruh? Ale len v začiatočnom štádiu, kedy ešte nepociťuješ väčšie ťažkosti.