Hoj
Moja dcerka už má 11,5. Vždy bola chudej postavy. Lenže môže jesť koľko chce ale nepriberie, pretoze jej telo je vo vývoji. Chcem sa opýtať, kedy sa tuk začne uskladňovať a bude si musieť dávať pozor na to, čo zje?
Začiatok priberania
začínate piť nejaké nutričné nápoje aby pribrala??
- To je dosť individuálne. Aj podľa genetiky. -
Budte rada, v buducnosti bude mat krasnu postavu a nebude musiet riesit diety a davat pozor na to co zje, inak naco vas to vobec zaujima? Ved budte len rada a dcerka nech je co chce, je vo vyvoji , tak ako ste pisala a u kazdeho je to individualne, niektore dievcata zacnu naberat tuk po 15tke, lebo vtedy uz sa zacina postava zaoblovat, ale nie je to tak u kazdeho dievcata, ja napriklad mam rychly metabolizmus, mam 30 rokov a cely zivot to tak mam, akoze jasne ze teraz uz je to ine ako ked som mala tych 20-25, ale stale zjem co chcem a priberem max 2 kg :)) takze budte len a len rada
Niekto to má aj na celý život, že maximálne veľmi pomaly priberá keď sa vyvíja a inak nič. A nemusí si ani celý život dávať pozor na to čo je. My to máme v rodine ale zároveň máme aj problém so štítnou žľazou, takže pri prechode u nás ženy začnú priberať.
Je veľmi pravdepodobné, že pubertu bude mať dcérka ako ty, takže pokiaľ si to ešte pamätáš cca už vieš kedy. No veľmi by som to neobmedzovala, iba v rámci zdravia samozrejme, mnohé dievčatá veľa priberú, no potom aj "zázračne" schudnú.