Feministky, prepáčte mi všetky, moju poznámku: Týranie žien je na programe dňa a z mužov, ktorým zlyhajú nervy pri neznesiteľnom a dlhodobom psychickom týraní ženou sa naraz stanú tyrani, ktorých treba vylúčiť od rodín, posadiť do basy, pokiaľ si sami nesiahnu na život Tie feministické bláboly mi idú niekedy naozaj na nervy. Kde sa majú obrátiť postihnutí jedinci pri psychickom týraní matkami, manželkami. Z hľadiska právneho síce existuje všeobecný zákon, ale v tom sa pojednáva najviac o tyranoch - mužoch. Pokúste sa obrátiť na nejakú korektnú, nezávislú inštitúciu....Vyguglíte si ju. Osobne odporúčam takéto alternatívy:
- Navštíviť štátnu psychiatrickú ambulanciu - neplatí sa, ide to cez poisťovňu- vyklopiť problém lekárovi (-ke) a dostať sa k liekom, ktoré vás dostanú aspoň z depresie, ktorá je výsledkom týrania, ešte skôr ako vyskočíte z 3. poschodia paneláku. Pomocou už overených liekov a pohovoru sa dostanete do stavu, keď jačanie tej ženskej bytosti vám je do určitej miery ľahostajné a máte kapacitu porozmýšľať bez stresu o svojich ďalších krokoch.
- Tento typ žien si nepripúšťa, že sa musí liečiť a neničiť svojich najbližších. Ich prejav k cudzím ľuďom je pritom veľmi ľúbivý, s obratom o 180 stupňov a nikto vám neuverí, že táto osoba - to je peklo. Porozprávajte sa však so psychiatrom, ako postupovať v takýchto prípadoch. Vedia nejako poradiť. Majú svoje skúsenosti. (aj ja...).
- v čase psychického afektu, keď hrozí aj fyzické napadnutie (a to je veľmi zo strany tyranky časté i reálne), zavolať štátnu políciu. Nie mestskú. To je už systém "poručeno pánu Bohu", Uvedomnte si, že vám v podstate ide o život. Doslova. Druhá strana je citovo tupá a nedochádza jej to v tom chorom stave.
- Spravte všetko, aby ste z domu vypadli, kým je čas a neskolí vás apatia a depresia. Potom vám už ide o veľa. Váš tyran bude nad vami síce bedákať ako ste mohli takto dopadnúť a že to očakával, len ste nedali na neho....Vám to však už nepomôže a dopadnete zle. Na celý život, pokiaľ si ho sami neskrátite.
- Proste ide o záchranu vášho života. Doslova, Tak sa snažte zbaviť príčiny aj za cenu odchodu z tohoto prostredia. Nedočkáte sa nápravy. A to aj za cenu, že prerušíte štúdium. Najprv si však pripravte nejaké zamestnanie, aby ste mohli z úvodu vyžiť. Keď nebudete vládať bojovať, radím zmiznúť z tohoto prostredia, pokiaľ nie je neskoro!!! Pokiaľ muž v takomto zväzku vydrží do penzijného veku a nezblázni sa pri stupňujúcom násilí chorej ženy, má smolu. Nemá kde odísť. A nadáva už len na seba aký bol sprostý, keď si tú kreatúru bral.
Psychické týranie mužov
Ste sa tu zbehli diablice. Zena vzdy musi mat pravdu aj ked ju nema , stare pravidlo. Týranie je zenam prirodzene , povazuju to za dobro a budu ho do posledneho dychu obhajovat neuvedomujuc si co pachaju, bohuzial doplacaju na to casto deti ale zenam to neprekaza, obvinia muza a hotovo vinnik je vzdy muz. Zena to je chora hlava neviliecitelna.
5 ročné dievčatko...však v škôlke jej bude fajn, a treba aspoň magnézko jej kúpiť a brat, na spanie niečo kúpiť,aby v noci sa upokojila hlava a telo, v lekárni poradia, bylinky s B6 a melatonínom, tiež omega 3 je na skludnenie,
A obvodná lekárka môže dať neurol O,25 najslabší, ale škôlka, v kombinácii,že ty pomôžeš a to dosť, že by ona mohla ísť do fitka s kamoškou, by mohla zabrať + rozprávajte sa o tomto, čo by ona navrhla, aby mala viac času, tiež v týždni, ak babky máte blízko, či nemôžu na hodinku dve deti zobrať, veď to je radosť.
Píšeš, že nezvláda deti...tak aj ty pomáhaš? Možno je v neustálom kolotoči, a môže ísť staršie na tri dni do škôlky, napokon je to aj pre dieťa lepšie,nie ? V kolektíve a mladšie s mamou, kus menej roboty,
Neurotická môže byť z toho všetkého, už si to neuvedomuje možno a možno,ked ty spravíš a ona musí za tebou znovu, zase voda na mlyn, je treba rozlíšiť ,či ty to fakt odflákneš a ona radšej spraví sama,lebo ušetrí si čas, alebo je to na zamyslenie, že len ona to spraví najlepšie, tak to je potom ako OCD, čo musia mať vyrovnané a zrovnané podľa pravítka všetko a len tak,ako oni chcú, čo majú ocd...
Tiež či stará mama nemôže jedna aj druhá pomôcť, či môžte ísť vy spolu všetci vonku, ak ty pomôžeš,a vznikne rezerva na prechádzku, kde sa jej vyčistí hlava,
Alebo či nemôžte chodiť na víkend na wellnes,babky zobrať deti, alebo ona s kamoškou na wellnes a ty s babkami a deťmi... Ona potrebuje kus od kolotoča oddych...zmenu vzduchu
no v zivote by mi nenapadlo, ze zeny by boli niecoho takehoto schopne
Netusim, dopriat jej viac casu samej pre seba. Ostatne podobne ako ahjaj.
Ahoj, myslím, že ten vekový rozdiel medzi deťmi je dosť malý a deti dajú matke riadne zabrať. Predstavujem si aj to, že popri nich má stíhať variť, žehliť a upratať. Navrhujem, aby si ich cez víkend zobral von Ty, kým ona varí, a aby si vstal včas a nevyspával do 10.00. Buď k nej milý, za všetko ju pochváľ, navarila dobrý obed, to bol dobrý nápad, má pekný účes, dobre vyzerá... atď. Toto v nej dokáže trochu zmierniť napätie, ktoré zrejme stále zažíva. Ak sa dá niekedy zveriť deti niekomu a vypadnúť vo dvojici niekam, je to na nezaplatenie. Pomôcť však môže aj pár hodín, a zájdite si spolu do sauny, zregenerujte sa.
Tu by si nám mohol napísať, v ktorých situáciách ako Tvoja žena reaguje, lebo to že je hysterická, keď niečo nie je podľa nej, je zovšeobecnené, bolo by lepšie konkretizovať, o čo vlastne ide, a prečo jej na tom tak veľmi záležalo.
V neposlednom rade by som sa naozaj poradila aj s psychiatrom. Aby poradil pre ženu nejaký liek, keďže je podľa všetkého neurotická.
Ahoj, ja aktuálne riešim (z môjho pohľadu) bezvýchodiskovú situáciu. Manželka, s ktoru som mal doslova idylický vzťah sa po pôrode zmenila. A bohužiaľ uplynuli 4 roky a ja som na našiel v tom, čo si napísal. Ťažko sa to hovorí, ale skutočne som dospel k názoru, že som v pozícii týraného. Nie fyzicky. Pár krát sa síce do mňa pustila aj fyzicky, ale to je skôr na smiech - mám o 40 kg viac. U nás to ide cez deti. Máme 2 krásne blonďavé detičky, 5r. dievčatko a 2 r. chlapčeka a problém je, že ona ich neváha zneužiť na presadenie svojho, ako štít. Nie je niečo podľa nej? Nemá problém sa pred nimi do krvi naťahovať až tak, že deti sú z nej totálne histerické. Lenže v tomto veku nedokážu vidieť, kde je pravda. Kto to začal a tak, takže som na vine vždy ja. Aby som tomu predišiel, tak vždy sklopím uši. Odísť nemôžem, nemôžem ich predsa nechať s ňou. Nezvláda o ne sama starostlivosť a často je nervózna aj na ne. Takže čo? Zmeniť sa nezmení, to už po 4 rokoch viem. Ak zostanem, tak sa nedožijem ani 40 a zloží ma infarkt. Ak odídem, nechám deti v tom probléme samé. Rozviesť sa a deti dostať do starostlivosti nemám šancu. Navonok pôsobí moja žena ako super partnerka. Čo robiť? Som v koncoch. Díky za akúkoľvek pomoc.