Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Zubna proteza a zivot s nou

Príspevok v téme: Zubna proteza a zivot s nou
Axolotl

Zdravim vsetkych...Zacnem rovno tym,ze mam 32 rokov a nedavno som sa uz dopracoval k hornej proteze.
Hore uz nemam ani jeden zub. Postupne si zvykam ,ze toto uz je jedina sanca mat pekne zuby(kedze implantaty u mna niesu mozne kvoli ustupu kosti) . Len ja som este na zaciatku a mam to tazke preto chcem vediet ako ste sa s tym vysporiadavali vy... priblizne v mojom veku a ako vase okolie,kolegovia v praci,kamarati.Ako vam islo rozpravanie ,,ci vas napinalo,,ci sa vam nahrada nehybala alebo nevypadavala... proste vsetky vase dojmy a uspechy.budem vam velmi vdacny .dakujem

mate59

Ak nemáš pre implantát dostatočne silnú kosť,nie je to neriešiteľný problém.Je možnosť tzv. augmentácie kosti.Asi si stratil horné zuby dôsledkom parodontitídy.Ďasno sa po celej dĺžke rozreže,doplní sa granulát,čím sa zvýši hrúbka kosti,zašije a po 3-4 mesiacoch je možné osadiť implantáty.Nie každý implantológ vie augmentáciu urobiť, musíš si pohľadať.Zdr. poisť. na impl. neprispeje nič, všetko si musíš zaplatiť sám.Je to drahá záležitosť,ale sa vyplatí a komfort je to neskutočný - ako vlastné zuby.Si mladý,aj keby si si mal na to požičať,alebo sa inde uskromniť - koľko niekto prepije alebo prefajčí a inak premrhá.Celý proces až po nasadnie koruniek trvá asi rok,ale stojí to za to.