ahojte ludkovia viete mi poradit nejaky recept na domacu masku na vlasy ? Mam v kupelni 300 pripravkov z drogerie ktore vobec nepomahaju a potrebujem ist na svoje kucerave suche vlasy troska inak :) ak viete nejaky naozaj ucinny recept na masku na vlasy ktory mate odskusany prosim napiste mi ho sem :) vdaka
domaca maska na suche vlasy poradte :)
deci olivového oleja + 1 vajíčko
Používam pravidelne min. 1x týždenne :)
Kučeravé vlasy sú väčšinou prirodzene suché a žiadna domáca maska ti na ne veľmi nepomôže a dovolím si povedať, že už vôbec nie maska z drogérie (ak tak len naoko, pretože tie masky sú zväčša samý silikón, a ten kučeravým vlasom v prvom momente akože pomôže, pretože vlasy pôsobia uhladenejšie, ale nabaľuje sa na vlasy, vlas nedýcha, žiadna kvalitná výživa v podobe oleja, masla sa k nim nedostane, vlas je časom suchý a suchší, láme sa a vytvárajú sa tak rôzne dlžky). V prvom rade musíš zmeniť starostlivosť. Ak ti niečo hovorí Curly girl metóda, tak si o nej naštuduj, na nete je toho veľa, ale v angličtine. Kope žien táto metóda pomohla zmeniť svoj postoj ku svojim kučeravým vlasom, vrátane mňa. Na nete nájdeš aj na youtube videá, kde baby ukazujú ako vyzerali ich vlasy kedysi a k čomu sa vďaka CC dopracovali, a možno by si neverila, aké krásne kučeravé vlasy máš resp. by si mala so správnou starostlivosťou. Ja som tiež neverila, že som až tak kučeravá.
Takže určite ti odporúčam o nej čo-to prečítať, nasledovať ju, vyhýbať sa šampónom so sulfátmi, pretože suché kučeravé vlasy vysušujú ešte viac, všetkým vlasovým prípravkom so silikónmi, tie odstrániš len sulfátmi, takže je to taký začarovaný kruh. Vlasy si treba rozčesávať hneď ako si ich umyješ, hrebeňom s riedkymi zubami, prípadne len svojimi prstami, a všetky prípravky si dávať hneď do poriadne mokrých vlasov, nie až do polosuchých, nechať voľne uschnúť - to je najlepšie pre kučeravé vlasy, ale samozrejme to nie je vždy možné z časového hľadiska a teraz v zime už vôbec nie. Pri kučeravých vlasoch to nejde bez tzv. leave-in prípravkov/bezoplachových kondicionérov/krémov, ktorých je síce na trhu plno, ale nie bez silikónov, takže nájsť dobré je trochu zložité a hlavne je to strašne finančne náročné, ale bez nich to fakt nejde minimálne nie s naozaj pekným výsledkom. Bohužial v tomto sme ochudobnené, pretože na našom trhu je fakt minimum prípravkov na kučeravé vlasy, v takej Amerike je ich kopa, ale bohužial aj domáci výrobcovia prírodnej kozmetiky sa zameriavajú len na šampón a kondicionér, nič bezoplachové, poriadne hydratujúce, vhodné pre kučeravé vlasy som nenašla, asi nie sme zaujímavý segment, proste v tomto je na trhu neskutočná diera. A aj z toho hľadiska sú oleje a maslá veľkou pomocou. Vždy sa stretávam na fórach s tým, že ženy žiadajú o pomoc, ale vôbec neopíšu aké vlasy majú. Ono je sakra rozdiel či máš jemné tenké nie husté kučeravé vlasy, alebo hrubé husté. Lebo ak máš ten druhý typ kľudne môžeš do vlasov použiť aj napr. bambucké maslo, alebo nejaké iné hydratujúce, a tiež nejaký dobrý olej napr. uhorkový, avokádový, šípkový....veľmi nie som zástancom kokosového ani do vlasov ani na tvár. Takisto pri tých veľmi suchých hrubých hustých si môžeš dovoliť umývať vlasy len kondicionérom, poriadne premasírovať pokožku hlavy a budeš mať pekne umyté vlasy, ktoré nebudú časom vôbec také suché ako pri šampónovaní. Vš. prípravky vždy aplikuješ do mokrých vlasov, prípadne čo sa týka olejov do polosuchých. Tenké jemné kučeravé vlasy musia s olejmi a maslami opatrne, a ak tak len jemne vmačknúť napr. do koncov ak ich majú veľmi suché, lebo môžu to prehnať, zaťažiť ich veľmi a vyzerať ako mastné zmoknuté kura. Ale určite by som ich vyskúšala, nie však len ako masku, ktorú opláchnete, ale ako leave-in. Pri kučeravých vlasoch totiž ŽIADNY šampón, kondicionér a ani maska neurobia takú prácu ako kvalitný bezoplachový krém a vš. ostatné, čo do vlasov dáte po umytí. To by si mala každá uvedomiť, preto ma neskutočne irituje, ak niekto v súvislosti s kučeravými vlasmi stále točí len o maskách, a kvalitnom šampóne či kondicionéry, pretože mne maska, ani žiaden šampón v živote nepomohol, aby sa mi po uschnutí krásne skučeraveli vlasy, a aby som mala jednotlivé pramienky pekne oddelené. Takže moja rada je nemíňať veľa peňazí na šampón a kondicionér, ktoré aj tak spláchnete z vlasov, ale investovať do kvalitných bezoplachových krémov, olejov a masiel. Veľkou pomocou pri úprave môže byť aj gél z ľanových semienok, ktorí pekne oddelí pramienky a vytvaruje a je to úplne lacná záležitosť.
Kokosovy olej určite nie v našich končinách. Kokosový olej sa používa v tropických oblastiach. To je chyba číslo 1, ktorú europske ženy robia. Kokosový olej nie je žiadny zázrak, rovnako ani domáce masky ti nepomôžu. Skús profesionálnu kozmetiku, ale možno máš len taký typ vlasov.
presne kokosovy olej je aj u mna top ;-)
ja mma tiez kučeravé, v prvom rade pravidelne podstrihívať konce, lebo žiadna čarovná maska ti nepomôže, a super je kokosový olej,
bežne ked máš vlasy v cope,drdole, zapletene, daj si do dlzok, nebudu mastne , vlasy popijú.. ja to tak robím,.. a su potom jemné,.
a robim si zabaly , zmiešam : kokosovy, ricinovy, + hocijaky jedly olej čo je doma , zohrejem v mikrovlnke a vmasirujem do pokožky hlavy,
sadnuť k telke a masirovať 5min..
nechávam 2hod na hlave
(aspon 1x za mesiac)