Dobrý deň,
potrebujem poznať názor aj iných ľudí na môj problém.
Manžel je veľmi kamarátsky a ochotný. Počas nášho manželstva mal menšiu aféru. V súčasnosti mi oznámil, že ide autom do zahraničia s kamarátovou manželkou, kde sa bude konať výstava. /manžel dotyčnej je mimo republiky/. Mne osobne sa to nepáči, ale manžel tvrdí, že jej to sľúbil, pritom mne to oznámil ako hotovú vec.
Chcela by som vedieť, či je v poriadku jeho správanie. Manžel si myslí, že je to v poriadku.
Simona 55
Cesta do cudziny
Prave ten sposob "komunikacie" je to, co by malo zakladatelku temy upozornit, ze cosi je vo vztahu zle. Ako uz som spomenula, mojho priatela by som nepodozrievala, lebo viem, ze by mi to neoznamil stylom, akym jej to oznamil jej manzel. To, ako sa a nou bavi, nie je v poriadku. Toto by mohlo vadit komukolvek, treba to odkomunikovat s ohladom na partnera. Ak si ho vazime. Co ale prave v tomto pripade chyba. Ten vztah nie je v poriadku. Preto tato cesta takisto nie je v poriadku.
Kimmy, rada som si precitala tvoj pribeh. A je uplne normalne, ze si sa rozpisala o sebe. Ved kazdy jeden z nas vnima svet cez to, co sme sami zazili. Snazime sa chapat svet na zaklade nasich skusenosti. A je dobre sa aj o tie skusenosti podelit. Ludia by mali vediet o tom, coho sme k sebe navzajom schopni. Neviem, ci momentalne mas partnera, ale ak nie, tvoje sance na rodinu nie su zmarene, toho sa neboj. Zachovala si sa v sulade s tvojim svedomim. A to je dolezitejsie ako to, co ti urobil on. Nech sa deje okolo teba cokolvek, rozhoduj sa nie podla ludi, co to robia, ale podla seba. Urobila si spravnu vec.
pomôcka pre Kimmy za oceán : Krízový manažment MO SR , po slovensky : vojak vyslaný na zahraničnú misiu , kde riešenie tohto vymysleného problému je naozaj poslednou vecou , ktorú by tam mal riešiť.
Možno som sem môj príbeh nemala ani písať a zrejme to ani nesúvisí s príbehom zakladateľky, ale občas mi tie spomienky a tie silné emócie s nimi spojené prerastú cez hlavu, aj keď už je to všetko pasé. Bola to poriadna dávka vnútornej bolesti čo som si ja pritom odskákala. Preto niekedy si človek povedome spojí svoju situáciu so situáciou iných ľudí...
Myslím že ľudia by mali mať pre druhých vzájomné porozumenie a ak je táto cesta do zahraničia naozaj toho rázu ako to opisuje netvor, tak to proste mal Simone55 takto vysvetliť už od začiatku (prípadne ju s možnosťou takej cesty oboznámiť už od začiatku projektu).
Len tak zo záujmu, na Slovensku je krízový manažement republiky? Čo je to za funkcia a akí ľudia v nej figurujú? Prezident, predseda vlády, alebo iní...? To znie nejako zaujímavo.
netvor01 24.02.2018 21:49:34 Ak si Simony manžel, tak si sa jej to mohol snažiť vysvetliť takto, nie len že jej to rovno sucho oznámiš ako hotovú vec. Tiež som mala takého chlapa za manžela (ale Čecha) ktorý mi druhý deň po svadbe povedal, že "já budu dělat všechna rozhodnutí", robil si všetko podľa seba, len tak, ako to on chcel a ako to jemu vyhovovalo a očakával, že ja budem držať hubu a krok (potom som ešte počúvala sprosté reči od jeho úúúúžasnej slovenskej kamarátky, že sa mám viacej zaujímať o to, aby bol on spokojný, že ako sa chudák po svadbe veľmi zmenil, atď). Na dokreslenie situácie ešte dopoviem, že žijeme obdivaja v Kanade, kde ja som sem prišla ako dvanásťročné dieťa a on až neskôr ako zahraničný študent, ktorý keď mu skončili víza tak sa rozhodol tu proste zostať načierno, a keď sme mali svadbu tak už tu žil načierno šesť rokov a naša svadba bola tiež hlavne preto, aby si tu on mohol zlegalizovať pobyt tým že ja ho budem ako manželka tkzv. sponzorovať pred imigračným úradom. To preto, aby tu mohol začať legálne pracovať, legálne fungovať, mať zdravotné poistenie, platiť dane, proste žiť ako normálny človek a nie inkognito s rizikom, že ho môžu kedykoľvek chytiť a deportovať. Trvalo to sedemnásť mesiacov, kým kanadský imigračný úrad vypracoval našu žiadosť, potom sme ešte mali akože spolu žiť ďalšie dva roky (lebo taký bol vtedy zákon). Ja som chcela mať normálne rodinu, deti a fungovať ako skutoční manželia, on to všetko vedel ale v skutočnosti nič z toho podľa mňa neplánoval, a častokrát sa akoby na mňa díval s pohŕdaním. Bola by som sa s ním rozviedla oveľa skôr, keby mi ho nebolo ľúto že by ho potom vyhodili z Kanady, pretože ešte nám vtedy neprešla tá dvojročná povinná lehota. Keď sme mali svadbu, mala som ani nie 32 rokov, teraz mám viacej ako 36 a kvôli nemu som prepásla minimálne dve šance mať možno nejaký normálny, skutočný vzťah. A tá jeho úžasná slovenská "kamarátka", ktorá mi písala tie reči že sa mám viacej o zaujímať o to čo on chce a ktorá bola mimochodom odo mňa o niekoľko rokov staršia, tak tá keď jej manžel bol na služobnej ceste tak si našla frajera s ktorým ho podvádzala a jej manžel na to prišiel tak, že našiel adresu toho jej frajera zapamätanú na GPS v ich aute... ha ha ha. Ale ona toho svojho muža ktorého podvádzala (tiež to je zhodou okolností Čech) nemusela tkzv. "sponzorovať" pretože on už vtedy mal aj kanadské občianstvo a nie len povolenie na trvalý pobyt, ba neviem či to nebolo tak že či on náhodou nesponzoroval ju (ale to neviem, možno nie). Preto vďaka mojim negatívnym skúsenostiam ja som osobne silno alergická na reči "kamarátov, kamarátky" a ľudí čo majú plné ústa rečí ale popritom nemusia zažívať nič z toho čo ľudia, ktorí sú terčami ich kritiky. Ja myslím, že som bola tiež pre môjho českého manžela považovaná asi ako jedna z najhorších a všetci ostatní mu boli prednejší, len je zvláštne, že sa nenašiel nikto iný zo všetkých tých známych a kamarátov, kto by sa v konečnom dôsledku pre neho tak obetoval ako ja, že možno kvôli tomu prišiel aj o možnosť mať normálneho partnera a deti. Pretože mlátiť prázdnu slamu, to dokáže každý. Našťastie ma aspoň nevyužil finačne, aj keď ma zase ani neživil, pomáhali i skôr rodičia. Preto aj ja súcítim so Simonou55. Viem si predstaviť, ako sa asi cíti.
chyba000 24.02.2018 19:15:14 Ako ty vieš, že u zakladateľky témy to takto je? Ty ju snáď osobne poznáš, alebo čo? Ako si dovoľuješ hodnotiť a vyhlasovať uzávery o niekom, o kom vlastne zhola nič nevieš, len na základe nejakých tvojich generalizácií a domnienok?
Pre chyba000,
nepoznáme sa, ale predpokladám, že opisujete svoje spôsoby a samu seba.
Aj môj kamarát by chcel veľmi ísť do Ameriky, tak som mu povedal, že ok, lístok ti kúpim, ale len jednosmerný. Z môjho pohľadu som to dobre vyriešil. Ale na motív svojho správania som už pozabudol. Choď si, gute Nacht a R.I.P.
Milé dámy a objektívne okolie ,čo ak spomínaný netvor ,nejde len zhliadnuť nejakú výstavu s priateľkou do srdca Nemecka ( 800 km jedným smerom by mu za ten flirt asi nestálo - to by mohol aj hocikde
tu za rohom ) , ale sa má podielať na preprave a inštalácii exponátov , čím plní svoj príspevok k niekoľkoročnej práci asi troch stoviek osôb - väčšinou žien zo SEŽ Slovenska. Vzniklo dielo , ktorého význam ( na
základe domácich i zahraničných referencií ) prerástol hranice nášho gruntu. Pani navrhovateľka mohla tiež uviesť , že akcie sa nazúčastňuje len ,,manžel s priateľkou ,, , ale aj ďaľšia pani zo spomínanej organizácie. Serioznejšie by tiež vyznelo oznámenie , že manžel ,, priateľky,, si nehovká niekde mimo republiku s priateľkou , ale plní v zahraničí úlohy zadané mu krízovým manažmentom republiky.
Tááák a teraz kľudne kotkodákajte ďalej milé dámy.
v tomto su nemky este horsie,hnusne vyzrate prasnice.Len davaj davaj eura,rob makaj.Nie dakujem.Vobec europanky dost namyslene...nedporocujem...uz nikdy
Muzi podvadzaju aj zeny, ktore sportuju, su upravene ako z casopisu a vyvijaju iniciativu co sa sexu tyka. Muzi podvadzaju totiz aj z dovodov, ze si len chcu nieco dokazat, ze sa nudia, ze zrovna mali chut a podobne. Kto podviest chce, toho ani topmodelka-nymfomanka ako manzelka od toho neodradi.