Dobrý deň,
Volám sa Lukáš mám 28 rokov. Dňa 7.1 2018 som bol na prechádzke zo psom pričom pri hraní s ním som spadol na zem a “natiahol” si kríže. Bol som doma ležal som bez lekárskej obhliadky na naplastiach Voltarenu. O 2 dni neskôr keď sa mi trošku polepšilo šiel som na Vellnes pobyt s priateľkou. V ten deň ráno keď sme tam prišli ma začala bolieť noha v oblasti lýtka a stehna.Do večera ma noha tak bolela že som už musel krívať. Na další deň ráno keď som vstal si moja priateľka všimla že mám lávu nohu od dosť hrubšiu ako pravú.Celu noc som nemohol spat bolesti boli neskutočne. Nikdy ma tak noha nebolela. Na naliehanie najbližších som šiel na pohotovosť. Tam zistili hlbokú žilovú trombozu. Následne som šiel na zákrok ktorý trval 48 hodín.(nápojeny na nejaký prístroj s nejakými kvapalinami) Tento zákrok rozpustil cca 50% trombov pričom od kolena na brucha ostali cievy upchate. Bol som v nemocnici 2 týždne. Momentálne beriem Pradaxu na riedenie krvy a dalších pár liekov (protizápalových , detralex) mám aj lieky na utlmenie. V nemocnici sa mi chodilo celkom dobre. Teraz som doma 2 deň a neprejdem bez silnej bolesti ani 5 metrov. Dodrzujem presný harmonogram užívania liekov, pijem 3 litre a viac minerálky, strava veľmi jednoduchá zdravá. Viem že musím veľa chodiť, ale chcem sa spýtať niekoho kto ma s týmto skúsenosti koľko denne mám chodiť ? Nepoznáte nejaké cviky ktoré môžem robiť keď ležím ? Najhoršie je že ani sedieť sa mi nedá. Do 2 minút ako začnem sedieť ma začne bolieť pod kolenom v stehne a v členku. Môžem používať nejaké chladivé mastičky? Budem rad za každú radu ktorá mi pomôže ľahšie prekonať tento problém. A ma niekto skúsenosti s tým že mu povedali že tromby sa nerozpustia a liečbou liekmi sa nakoniec rozpustili ? Ďakujem