Mam 15 a spachala som priestupok.dozvedia sa to rodicia?

Príspevok v téme: Mam 15 a spachala som priestupok.dozvedia sa to rodicia?
Angelika00

Som dievca mam 15 . dnes ma v tescu prichytili pri drobnej kradezi..priestupok...policajti mi dali pokutu 15€ zaplatim to v pondelok...co ma zaujima je ci sa to dozvedia rodicia...budu ich obvolavat? Alebo nam do schranky pride nejaky oznam? Na rodicov cisla nepytali, iba mena. A za aky cas mi ten priestupok zmizne z vypisu/registra?

nicollette12

A preco si kradla? Resp. co si chcela ukradnut? Ked to bola drobna kradez, nedalo sa to zaplatit? Ak na to nemam, kupim si to ked na to budem mat, ale nie kradnut..... ja som maximalne ukradla 3 bobulky hrozna a 2 jahody.... ale to bolo ked som mala maximalne 10 rokov, este aj mama somnou bola pri tom... ale v 15? To uz by si mala mat rozum a vediet ze kradnut sa nema.....a pokial viem tak ano, rodicia sa to dozvedia , kedze nemas este 18 a su za teba zodpovedny, ak by im to policia nedala vediet, tak konaju protizakonne...tak zober celu svoju odvahu ktorej mas asi velmi vela ked si kradla, chod za rodicmi a povedz im to a pouc sa ze take veci sa nerobia a neskor mozes mat este vecsie problemy ked ta zas chytia...

Zbytocnooost

Nam ked bolo asi 12 sme s kamoškou kraadli bobule hrozna :D predavačka sa otocila a šup do ust dve tri :D jooj síce sa to nema a urcite to nerob ale ja na to spominam rada. Vratika by som sa do tych cias ked sme robili hovadiny a nemala som mobil. Všetko bolo len reálne. Už na to blbosti a srandicky nie je vek a kamaráti :)

Apolli

Ano, rodicia budu informovani. Ked nie okamzite, tak o par dni urcite. Povedz im to sama a aspon si zapamatas, ze co nie je tvoje, do paprc ti nepatri......Bud k nim uprimna, ospravedln sa a pouc sa. Klamstva vytvaraju len dalsie klamstva

Jax

Ak ich nevolali hned, dodatocne uz volat nebudu. Ziadny papier nepride, jedine exekutor, ak tu pokutu nezaplatis. Co sa tyka zapisu, mas to zapisane v cesdap (Centrálna evidencia správnych deliktov a priestupkov ). Nevymazava sa to, ale ani to nikto okrem policie nevidi.
Urcite ti to policajti povedali a poviem ti to aj ja, ak este raz ukradnes co i len rozok, bude sa to uz brat ako trestny cin a to uz nie je sranda, tak viac nevymyslaj.

Kontrol0r

Nedozvedia, keď som bol ešte dieťa tiež sa mi stalo, viac krát ale nikto nikdy nekontaktoval rodičov. Mal som podobný vek

R212

Áno, o Tvojom priestupku budú rodičia informovaní. Čo sa týka registra, tak priestupky sa v ňom neevidujú. Nič nebude viditeľné ani na výpise ani na odpise :)