Mam 15 spachala som priestupok...co teraz?

Príspevok v téme: Mam 15 spachala som priestupok...co teraz?
Angelika00

Som dievca mam 15 a dnes ma prichytili pri drobnej kradezi v tescu..uz viem ze som spravila hlupost, lutujem to, ale neskoro...policajti mi dali pokutu 15€ ktoru v pondelok hned zaplatim...jedine co ma zaujima je ci nam z policie domov nepride nejaky oznam...alebo ci nebudu obvolavat rodicov...na rodicov pytali len mena, cisla nie, ale mozno to vedia nejako zistit. A ci nahodou neviete ci pri zapise na SŠ nebudu pytat vypis z registra
A po akom case mi ten zaznam z registra zmizne? (12 mesiacov nesmiem spravit nic podobne)

Odkazpreteba

Ešte jedna užitočná odpoveď pre teba, aby si sa tu zas nejaké blbosti nepýtala, list vlastníctva (nehnuteľnosti) od vášho bytu, domu, v ňom sú uvedení len tvoji rodičia, Ty tam určite nie si spoluvlastník aj keď u nich normálne bývaš, takže, ak Ťa budú chcieť vyhodiť po dokončení školy z domu, tak sa nediv, lebo bývaš u nich len z dobrej vôle, nie si v žiadnom prípade vlastník, aby si tam mala právo ostávať aj naďalej, tak majú na to právomoc Ťa z bytu vyhodiť. Ak ju po nich nezdedíš, alebo Ti ju nedarujú, tak potom z toho nemáš nič, nie si spoluvlastník a žiadne oprávnenie Ti k nej nepripadá. TP máš tiež len na základe ich súhlasu ako dieťa po narodení, že si bola v ich starostlivosti, teda na tej adrese u nich bývala. Už keď raz nie si vlastník nehnuteľnosti, teda tvoje meno nie je v liste vlastníctva, a chceš si v tej nehnuteľnosti zriadiť aj TP, aby bol v tvojom OP, tak len na základe súhlasu vlastníka danej nehnuteľnosti, čo sú v tomto prípade tvoji rodičia, takže asi tak . . .

Odkazpreteba

No, pozri sa moja zlatá. Tie čísla by im boli v tomto prípade aj tak úplne šumafuk, lebo už keď si Ťa overili v databáze občanov, na základe ktorej máš vystavený tvoj OP si podľa tvojho trvalého pobytu hneď našli aj TP tvojich rodičov, veď bývaš u nich, takže rovnaká adresa, tak si našli už len mená, nanajvýš iné identifikačné údaje rodičov a na základe toho ich kontaktovali samozrejme poštou, že môžu poslať nejaký list domov, takže odporúčam, ak máš kľúč od vašej poštovej schránky, alebo ukradnúť ho na nejaký ten čas najbližších dní rodičom a hneď ako bude v schránke od poštárky, tak zlikvidovať - smer zber papiera - kontajner ! Čiže takto sa rodičia veľmi dozvedieť nič nemôžu. Ak by si náhodou len nejako nepreverovali, že kde asi pracujú, že by nemohli volať do práce, kde rodičia pracujú, čím by mohli mať aj problém so zamestnávateľom. Ale aj tak si tu položila úplne primitívnu otázku, veď do 18 rokov sú tvojimi zákonnými zástupcami, čiže úradne musia konať prevažne za teba, i keď niektoré tie veci si môžeš od 15-tich riešiť už aj sama, takže nejaké obmedzenie právo moci tam isto bude, ale po 18-tich už za teba nezodpovedajú, lebo si svojprávna v plnom rozsahu, preto od 18-tich už nekontaktujú nikoho, nanajvýš v prípade, ak by Ťa vtedy nemohli nájsť, tak môžu si Ťa vyhľadať v škole, zamestnaní, čo sa samozrejme stalo aj mojím spolužiakom, ale to ak je na teba pátranie. Teda 18-násť ešte nemáš ako plnoletá, tak pravdepodobne nejaký ten dozor rodičov ešte máš nad sebou, tak môžeš rátať aj s týmito listami od polície, ale potom už nie. Samozrejme, v prípade trestného činu odsúdenia sa Ti do 18 znižuje trest na polovicu, do 14-tich Ťa ešte nemôžu súdiť, čo je veľmi výhodne pre cigánčatá, ktoré takto páchajú trestné činy každodenne. Alebo aj iné veci, ako napr. zrušiť trvalý pobyt aj v prípad vlastnenia nehnuteľnosti a používať doklad totožnosti len cestovný pas, čo má istým spôsobom svoje obmedzenia, ale veľmi sa to nestáva takým bežným, tiež to pomáha ako výhoda pri obmedzenej identifikácie v mieste najčastejšieho sa zdržovania oproti OP s TP. Ale to ešte rušiť nemusíš, lebo pokiaľ ešte budeš chodiť na strednú, nanajvýš vysokú, tak si poistenec štátu, teda máš platenú zdravotnú do 26-tky, čím sa nemusíš ešte o žiadnych exekútorov strachovať, to až potom to môžeš rušiť. A že či to môže ovplyvniť prijímačky na strednú, nie nemôže, lebo tam žiadajú ako doklady len tvoje známky od 6. ročníka ZŠ, výsledky z olympiád, ak vôbec máš, čo u teba silne pochybujem :-) + testy z monitora v 9. ročníku + po novom od 2013 aj výsledky z prijímacích skúšok, ak sa na škole vôbec konajú a o iné sa už nestaraj. Takisto zápis v registri trestov môžeš mať len po právoplatnom odsúdení súdom, teda, že putuješ z väzby do väzenia, ale pre hlúpu krádež to neplatí, to je len priestupok a tam sa vzťahuje len pokuta, teda povinná platba polícií a ak by si ju neuhradila, tak už len exekúcia, ale to je už iná téma. ÁNO, istý záznam o tebe polícia niekde bude mať, aby si na teba dávali pozor pri možných kontrolách tvojej identity, ale pravdepodobne len na tých 12 mesiacov, potom by to už aj mala mazať, alebo proste sa tým zaoberať už nebude, aj keď ten záznam o tvojom priestupku v istej databáze mať môžu, ale to asi len takej ako o prekročení rýchlosti autom, čo je nič, takže o nejaký register trestov sa v tomto prípade neobávaj, ten máš čistý, lebo si nebola odsúdená súdom. Odo mňa len toľko, dúfam, že som Ti pomohol a viac sem nejaké primitívne otázky nedávaj, lebo už boli 1000x zodpovedané na iných diskusiách, tak si informácie poprosím Ťa do budúcna hľadaj a nie že ich majú za teba hľadať ostatní s úplne inými starosťami ! ! !