Dobrý deň.Moja dcéra má 5 rokov a strašne veľa prdí.ale strašne smradľavo.ako chlap.neviete čím to môže byť???
Deti prdy
Ella, "zdravá strava" spôsobuje mnohým ľuďom problémy s intoleranciou až alergiou. A radia sa k tomu aj cudzokrajné potraviny, a to batát je! Ak to spojíme s vekom dieťaťa, potom to nie je preňho vhodná potravina, nakoľko má ešte nedostatočne vyvinutý imunitný systém!!!
Odporúčam ti ÚPLNE ho vynechať z jedálnička a nahradiť ho našimi zemiakmi.
Problémy, ktoré dcérka má, môžu spôsobovať aj parazity.
Najskôr vynechaj batáty a daj vyšetriť dieťa na parazity. Ak sa po tomto opatrení jeho stav nezlepší, vynechaj ďalšiu potravinu, počkaj 3 dni a stále sleduj dieťa. Ak problémy budú pretrvávať aj naďalej, pridaj ďalšiu ZELENINU a rob to dovtedy, kým neodhalíš príčinu. Ak by problémy pokračovali, tak vyraďuj potraviny v tomto poradí : kvasnice, lepok, mliečne výrobky (kvôli laktóze). Nedávaj jej žuvačky, bublinky a dávaj pozor, aby neprehĺtala príliš veľa vzduchu. Nasaď probiotika a čaj feniklový, anízový,...
Viac nestráviteľných sacharidov obsahujú strukoviny (aj cícer), kapustovitá zelenina (kapusta, kel, karfiol, brokolica,...), cesnak, cibuľa, pór, červená repa, zeler, mrkva, reďkovka,..
Tomas1234 skús si prosím prečítať aspoň časť konverzácie prosím.:)
Ja rozumiem že prdenie je normálne. Nie som precitlivenosť matka, len mi príde divne, že prší v takom množstve a s takým zápachom že sa nevyrovná môjmu ci parnerovmu. A papáme rôzne...cukinu,baklažán, zeler, uhorky,paradajky,bataty, sme športovci takže našu stravu tvoria zdravé veci, teda pečené mäso minimálne... skôr dusené...a jogurty jeme pravidelne zo zivimi kultúrami. Určite jej neodopieram ani veci ktoré majú deti radi... koláče, zmrzlinu a podobne...ale to sú veci ktoré papá minimálne...možno čím viac sa mi snažíme jesť zdravo tak tým je to horšie sa mi zdá...v škôlke majú taktiež pestrú stravu...a ináč ďakujem za vaše doterajšie rady
Ella, sleduj farbu stolice a tiež to, či nezapácha.
Jete veľa zeleniny a práve ona to môže spôsobovať. Príliš veľa vlákniny, niektorý druh zeleniny, zlá kombinácia jedál, nedokonale strávená strava,...
Niektoré potraviny totiž obsahujú viac nestráviteľných sacharidov, tie prechádzajú tenkým črevom nestrávené a v hrubom čreve kvasia, pričom sa z nich uvoľňujú páchnuce plyny.
Uveď všetku zeleninu, ktorú jete, možno zistíme tú, ktorá jej robí problémy.
Vetry musí mať,ale nemali by smrdieť.Môže jej to robiť aj napr. pečené maso alebo rôzne ťažko stráviteľné potraviny.
Možno má porušenú črevnú mikroflóru,skús jej dávať jogurty,kyšku,cmar,zakysanku,obmieňať.Var jej feniklový čaj 2x denne asi 2-3 týždne.Ak to mepomôže,tak lekár.Skús si písať čo malá je a po čom sa to zvyšuje.
Prdenie je úplne normálne, netreba zo všetkého robiť "vedu". Dnešné matky sú fakt precitlivelé...
Ella skús to riešiť s doktorom a kolko pije tvoja dcéra?
Bože...tieto stupidne komentáre si nechajte pre seba. Stravu ma pestru ziadne nezdravé jedla mi nejeme. Sme mlada rodina takze neficime na klasickej slovenskej venskej strave...(aj ked je chutna) jeme vela zeleniny, namiesto sladkeho ovocie a pecivu sa stranime...tak neviem kde je problém.