Odporučne dobrú napínavú/hororovú knihu

sendvic

ludia pozeraju horory lebo si trosku potrebuju zdvihnut adrenalin a vypnut z reality vsedneho dna. Tak ako niekto hlada adrenalinove sporty potapanie, skok padakom, horolezectvo, a pod.
tak niekto kuka horor.
Ale pozor nieje horor ako horor, ja napr. satanisticku ci krvavodrasticku tematiku nemusim.

nepoznam

pismosvate, v samotnej biblii je písané ,,nebojte sa". Áno, ten kto verí, má pána Ježiša v srdci a nasleduje Ho. Koho nasleduje ten, kto vyhľadáva horory a strach? Je napísané ,, odstúp od zlého a rob dobré, hľadaj pokoj a stráž ho"

pismosvate

nick Nepoznam_ kto ma Boha v srdci a veri v neho ten sa neboji skoro nicoho lebo sa spolieha ze mu Boh pomoze.
Uz sam JanPavol2 povzbudzoval veriacich "nebojte sa!"
Aj v Biblii sa pise
"Nebudem sa bat, lebo Pan je so mnou"

Aliss

Vestenie nie, podla mna su horsie veci ako hororove knihy. Keby si sa denne mala vyvarovat zlym veciam, co sa deju okolo nas, tak sedis doma a zijes v strachu. Netreba vsak zo vsetkeho robit bububu :) To je znakom rozumneho, zreleho cloveka :) Selektovat je fajn, ale vidiet vo vsetkom hrozostrasne vplyvy satana, je smiesne. Hlavne ak je okolo nas realneho zla dostatok :)

vestenie nie

Zamysleli ste sa, aký je zmysel hororov? Čo vám to dáva? Čítať alebo pozerať na to, ako niekoho prenasledujú, chytia, mučia a zabijú? Máte radosť zo smrti? Chceli by ste, aby sa to stalo vám alebo niekomu z rodiny? Tak prečo to pozeráte? Tešíte sa, že sa to deje nejakej postave z hororu?

Tie desivé obrazy či predstavy sa vám vnárajú do pamäte, do mysle a neviete, akú škodu spôsobujú vašej duši, ako vás podvedome ovplyvňujú. Ak si dušu zamoríte morbídnosťou, krutosťou, násilím a smrťou, ponúkate svojej duši jed. Zbytočne si to budete pre seba bagatelizovať, že to nič nie je, veď je to len fikcia.

Bývalý satanista Wilson Lopez (ktorému len málo chýbalo, aby zabil človeka ako obetu a stal sa tým satanistickým kňazom, áno toto sa bohužiaľ deje v satanistických kruhoch) vo svojom svedectve povedal, že väčšina hollywoodskych hororových filmov je vytváraná čiernymi satanistickými kňazmi. Rozlišujte duchov, či sú od Boha alebo od diabla. Horory majú jasný rukopis diabla.

pedag

Keď budeš chcieť, tak môžeš mať dnes večer brutál nočnú moru. Ale nie že mi to potom budeš vyčítať? Chceš? Ale možno sa aj po.erieš počas spánku, je možné aj to. Ale super grafika, satisfaction guarantee.

Aliss

Nie je to vyslovene hororove, ale napinave riadne - Jo Nesbø. Cokolvek od neho, naposledy som citala Smad (Tørst). Pre mna teda horor riadny, kedze sa to odohravalo na miestach, kde zijem a chodim tymi ulicami :D