Skolióza

Príspevok v téme: Skolióza
Peter29292

Dobry den prajem. Mam otazku ci je skolioza sama o sebe nebezpecna. Mam S kovu skoliozu. Sice som bol na rtg a doktor mi povedal ze to ndni take hrozostrasne a ukludnil ma, ja mam stale vacsi pocit toho, ze som kripel, menejcenny, INY. ono ju nieje normalne vidiet iba ak sa vyzlecem. Mam 20 rokov vysoky som 194cm a chudy. Som aj velice hypermobilny. Ako to s tym je? Ste este niekto taky? Je to normalne? Dakujem. Ps. Da sa povedat ze aj celkom cvicim uz asi rok a pol. Ale ziadne zmeny samozrejme (asi uz ani nebudu, max horsie)...

Peter29292

Bnb vdaka ti za odpoved. Aj ostatnym. Ale vies mna trapi aj to ze mi stale nieco niekde puka, vrzga v chrbte a krku... mal som rtg aj mri robene. Neviem kolko stupnov mam ja, ale hnusi sa mi to ked sa vidim.

Bnb

Ahoj (snáď nevadí keď budem tykať, už aj internetový zvyk a je to aj také osobnejšie :)), ja som teda už po operácii skoliózy.

V nižšom stupni to nie je nebezpečné vôbec a vlastne ti to nič nerobí a to je najhoršie, že práve kvôli tomu to mnohí podceňujú. Tebe pokiaľ viem by už nemalo nič hroziť, no pri tej hypermobilite neviem. Myslím ale, že by si to mal využiť, mal by si mať oveľa väčšiu šancu to narovnať, teda keď nás aj hypermobilnú chrbticu. Keď sa ti to môže zhoršiť, tak logicky by sa to malo dať aj zlepšiť.

Je to dosť častá deformita, nie si vôbec kripel. Istá oddchýlka je bežná, tak do 10°, tipujem, že ty máš takých 20°. Pre info, operuje sa od 40 a ja som mala 80 keď ma operovali.

Je normálne byť iný. Niekto má krivé nohy, krivé zuby a my, máme hold "krivý chrbát". Asi každý má nejaký svoj zdravotný problém.

Prajem veľa zdaru v liečení :)

Co2

Mna suzuje skolioza uz viac ako 7 rokov, spolu s plochymi nohami tvoria neoddelitelne combo. Cvik, ktory by som zacala praktizovat je plank. Okrem toho, ze napinas brucho, posilnujes aj chrbat.