PN-ka

Príspevok v téme: PN-ka
minia

Ahojte, je tu niekto z vás kvoli vážnemu štádiu PPP na PN-ke? Aké dlhé vychádzky mávate? Máte aj celodenné, keďže F50 je psychiatrická diagnóza a je žiadúce chodiť von, medzi ľudí...? Tiež by som sa chcela opýtat, či niekto z vás skončil kvôli tejto pretrvávajúcej diagnóze aj na invalidnom dôchodku? Ďakujem za skúsenosti.

Omen

Myslím overiť tie informácie, ktoré ti dala dotyčná osoba o tom, že aj napriek tvojej PN tvoj pracovný pomer končí. Či sa ťa náhodou nechce týmto spôsobom zbaviť, keďže nepoznáš zákony danej krajiny.

Omen

V tomto prípade sa to riadi zákonmi krajiny, v ktorej máš uzavretý PP. Odporúčam ti však, aby si si tieto informácie AJ preverila!
Nemocenské však budeš dostávať aj naďalej, nesmieš však počas tej doby pracovať a nesmieš PN prerušiť v prípade, že ti hrozí čiastočný alebo celý ID. V tom prípade budeš PN 1 rok a AŽ potom sa rieši invalidita.

ahjaj

pracujem oficiálne v zahraničí (neoficiálne často z domu s pracovným PC a mobilom) pre zahraničnú firmu, riadiacu sa tamojšími zákonmi, a dozvedela som sa, že mi pracovná zmluva uzavretá na dobu určitú končí bez ohľadu na PN.

Omen

Achjaj, pracovná zmluva ti vyprší až po ukončení tvojej PN-ky. Počas PN budeš aj naďalej dostávať nemocenské dávky. Na ID potrebuješ byť celý rok práceneschopná, bez prerušenia a bez práce!!!

ahjaj

v tejto súvislosti sa vás chcem spýtať baby, ako ste na tom so zamestnaním? Ja som na dobu určitú a v polovici apríla mi vyprší pracovná zmluva. To ešte nebudem môcť pracovať, a potom budem mať nejaký príjem?
Neviem do akej miery sa po chorobe zotavím, keby som po chorobe, ale nie PPP dokázala pracovať napríklad iba na pol úväzku, lebo by som viac nevládala, to sa potom ako zohľadňuje? Potom mám nárok na polovičný invalidný dôchodok, alebo ako?
Čo sa stane, keď budem na PN jeden rok, a stále nebudem mať upresnenú diagnózu? Aj tak sa dá vybaviť invalidný?
Nenapadlo ma, že by som niekedy musela rozmýšľať o takomto čomsi, ale život tak priniesol, budem rada za poskytnutie akýchkoľvek informácií.

Elaa

Ahoj, ja som koli tomu po liečení na PNke a taktiž si chcem vybaviť čiastočný inbaldiny, s touto poruchou a s depresioubojujem od detsstva, viac než pol života..mam 27 teraz...ak si ccheš vybaviť invalidny musiš byť na pn aspon rok..a budeš si to pýtať tlačivo na socialke a spisy od doktorky..držim ti palce..tiež neviem ako to dopadne mne