Dlhoročné akne

Príspevok v téme: Dlhoročné akne
IDGAF

Ahojte! Viem, že takýchto tém je tu viac než dosť, ale zdá sa mi že nikto nemá presný problém ako ja .. jedná sa o akné. Začalo to v puberte, asi v 12. Póry sa rozšírili, naplnili a zapálili.. časom som sa naučil korigovať zápalové reakcie , avšak zanesené póry mi ostali. Sú to bezfarebný hranolčeky po celej tvári, ktoré sa ľahko vytlačia ale veľmi rýchlo sa vrátia (o den-dva sú naspäť).. z póru výleze biely “červík” s veľmi silným zapáchom.nepomáha mi absolútne nič .. či už kozmetička (vytlačí a o 2 dni sú zas naplnené,taktiež mám za sebou sedenia chemického Peelingu , absolútne bez účinku) dermatologička ( maste z každej liečebnej rady, dlhodobé užívanie tetracyklinov,...) posledné 3 mesiace používam čisto prírodnú kozmetiku ,naparovanie ,čistenia peelngy masky tonizácii hydratácie.Tieto kroky mi vyliečili zapálene vyrážky , zlepšila stav jaziev , avšak tie póry ostali.. životosprávu mám dobrú, mám intoleranciu na laktózu tak mlieko nepijem .. výživové doplnky beriem taktiež pravidelne,vo vyšších dávkach.som zúfalý z toho .. je tu šanca že sa to samé časom samé povstrebáva ? .

11basenka11

Ahoj, kedy naposledy ti robili test intolerancie?
Ja som trápila s akné už od puberty, takže skoro 15 rokov. Stálo ma to veľa peňazí u rôznych kozmetičiek, veľa trápenia a žiadne vysvetlenie, čo bolo jeho príčínou. Následne som navštívila jednu kozmetičku v Poprade a tá mi doporučila sa objednať na test intolerancie - test IGG vyšiel pozitívny na lepok, laktózu a vajíčka...keďže tieto potraviny môžeš nájsť vo všetkom, je potreba si kontrolovať každú jednu etiketu. Takže som nasadila bezlepkovú a bezlaktózovú dietu a vidím okamžité výsledky. Zápal ústúpil a netvorí sa nové. Doporučujem si prečítať knihu (Za) chráňte svoje črevo od pána doktora Bukovského, je tam laicky vysvetlené, jak vzniká intolerancia a ako sa dá liečiť. Mrzí ma, že zatiaľ na Slovensku testy potravinovej intolernacie môžeš absolovovať len v súkromnej klinike, v nemocnici ťa vyšetria jedine v prípade ak ťa dlhodobo bolí žalúdok.

IDGAF

Lenže ja nemám zapálene vyrážky .... mám proste plne póry bez farby ktoré sa dajú vytlačiť každý deň :)

nicollette12

IDGAG - co ti mame dalej poradit? Ked si vyskusal uz skoro vsetko a vidis ze ti to nezabera tak jedine co ti ostava je si pory vytlacat a nasledne tonizovat aby sa uzavreli.... pory sa nedaju vycistit tak aby zostali vycistene cely zivot, pory sa zanasaju uz len tym, ked vydes von... preto treba plet cistit poriadne ale nie casto, aby sa ti nenarusila struktura pleti a plet mohla aj prirodzene dychat... ked si budes vkuse nanasat nejake pilingy, naparovat stale, citit maskami a neviem cim vsetkym, tak plet uz nebude taka odolna a nebude vediet bez tychto cistidiel existovat, bude sa ti supat alebo prehnane mastit a podobne.... a nemusis sa vobec kvoli porom trapit, ja ich mam vzdy zanesene hlavne na nose a to mozem vytlacat furt.... takze neber to ako tragediu, kazdemu cloveku sa pory zanasaju, nie len tebe

IDGAF

Laserové prístroje sú iba na jazvy , s akné ako takým nič nezmôže či ? Oprav má , ak sa mýlim ...

Aké náplaste ?

Ajja1

Prečo nejdeš do estetického centra?Tam sú kožní lekári ktorí sa vyznajú aj v kozmetike a majú laserové prístroje na akne.