Môžem brať rupafin 2x denne?

Príspevok v téme: Môžem brať rupafin 2x denne?
lenka1i8

Na silnú alergiu na mačku (mám z nej atopický ekzém pod očami) mi alergologička predpísala 1x denne rupafin. Sestrička mi potom povedala že kým to mám takto veľmi zapálené, môžem ho max 10 dní brať aj 2x. Naozaj môžem aj keď sa všade píše len 1? Nezvýši sa riziko vedľajších účinkov alebo niečo také?

zena

Ak máš v príbalovom letáčiku napísané AŽ od 12 rokov, potom NIE! Ak je vážny dôvod prečo dcéra nemôže užívať tento sirup, potom to konzultuj s jej alergiológom.

Miky miky

Dobry den. Moja dcera (9r) uziva rupafin na alergie, ale sirup nie je dobra volba. je pravda ze moze brat polovicu tablety i ked pise v pribalovom letaku od 12 r?

Von Kratzmar

Mne to odporúčala priamo alergologička že ak sú silné príznaky alergie (tiež mám sennú nádchu a veľmi svrbím po celom tele v lete) tak si mám dať dvojnásobok. Áno uspáva to je to pravda ale na druhej strane aspoň nemám problém zaspať keď viem že skoro vstávam a viem že by som mal ísť spať ale niekto ani za boha zaspať. Takto s rupafínom len lahnem chvíľku meditujem a už spím.

KralVied

Osobne som z neho trpel ospalostou a celkovo som bol taky malatny.. bral som ho vsak na sennu nadchu. Mal som doporuceny stopalerg (stopalerg.sk), to mas prirodnu vec, ak potrebujem zvysene davky, skor by som pouzil toto.