Dobrý deň, chcem sa spýtať. Mám už cca vyše roka problém s trávením.
V roku 2014 mi diagnostikovali intoleraciu na laktózu, vo výsledkoch bol pozítvny helicobacter a stredná gastritída. Liečba HC sa nerobila. Po pár mesiacoch som začal mávať opakované bolesti žalúdku hlavne v noci, zvyklo to byť raz 1-2 mesiace, keď sa neprestávalo išiel som opäť na gastro. Tam som dostal 2 antibiotika na HC. Chvíľu mi bolo lepšie ale vrátili sa mi problémy s trávením, sem tam tlak na žalúdku.
Posledne som opäť išiel na gastro, tam mi doktor spravil test na laktózu/celiakiu (tu nemám). Povedal, že nevidel žiaden problém. HC vraj liečiť nebude pretože to má dokonca aj on a iný ľudia.
Vyskúšal som enzým lipázu na trávenie (25k 3x denne), mierne sem tam pomohlo ale stále problem so stolicou, redšia, sem tam idem na wc po dlhšej dobe alebo musím viac krát aj kvôli nafukovaniu.
Užívam aj probiotika, na HC som užíval chiosku mastichu tá mi pomohla asi najviac od bolesti či s trávením.
Do jedalnička pravidelne okrem mliečnych výrobkov zaraďujem vločky, ovocie, strukoviny..mrkvu, brokolicu a iné.
Privítal by som nejaké rady, neviem či zmeniť doktora alebo vyskúšať niečo nové. Ďakujem