Ahojte, ktoru formu horčika by ste uprednostnili a prečo? Dakujem.
Ktorý horčík - magnesium citrate alebo chelated?
mne vyhovuje od sunday natural horcikovy komplex sa vola, magnosolv som mala hnacky a z lekarne b6 som nic na sebe necitila ze mi je lepsie
Este mozes doplnit cast aj cez chlorid horecnaty. 1 g chloridu horecnateho obsahuje 110 mg horcika. Take 2-3 gramy denne sa daju vypit vo vode, bez toho, aby to bolo prilis horke. Ja viem vypit koncentraciu 1gram do 3 dcl vody, nieje to este tak nechutne horke, aby sa to nedalo.
Mozes to robit napriklad tak, ze 2x vypijes tuto vodu, za den, to mas 220mg horcika, a potom zhltnes jeden malat, jeden chelat a jeden citrat po jedle. To mas dalsich cca 300 mg. To mas 500mg horcika dokopy.
Chlorid horecnaty je uplne lacny, a vstrebatelnost ma cez 90%.
malate neobsahuje vapnik. Malate je lepsi nez citrat, lebo citrat je viazany na kyselinu citronovu. Malate na jablcnu, ktora ma aj pozitivne ucinky.
Chelated ma ale najlepsiu vstrebatelnost.
Pri mensom mnozstve nevadi ani citrat, ale ked doplnas viac ako 400mg horcika, citrat ma uz tu nevyhodu ze davas niekolko gramov kyseliny do tela, cize lepsie je prejst na malat, lebo jablcna kyselina neskodi tak, ako citronova.
Popripade este mozes pouzit kombinaciu citrat, malat a chelat, proste vsetky 3 druhy, to tiez nieje zly postup. Z kazdeho jednu 100mg tabletku.
na trhu je toho mrte ale skuste pozriet tento clanok mozno vam pomoze sjz.sk
chelated, ale pozor, nesmie byt buffered, musi byt 100%-tny.
Prikladom je Doctor's best high absorption magnesium.
Citrate neber, ked uz tak malate.
Orotate neber, plytvanie peniazmi. Malate a chelate je zlaty stred.
Ororat