Má niekto skúseností s febrilnými krčami(krče z horúčky) u malých detí?
Dajte vedieť
Febrilný krč
Treba privolať lekársku pomoc, ak kŕč trvá dlhšie ako 15 minút alebo je veľmi silný. Ja by som volala pomoc hneď, ako by som spozorovala tie účinky a neriskovala by som.
Este na tu hyperaktivitu
Da sa znacne obmedzit vylucenim cukrov a jemne mletych skrobov(chlieb pecivo,zakusky, jemna muka) z diety, nahradit len ciastocne celozrnnymi ( komplexnymi karbohydratmi).
Viac zeleniny.
Len napochytro(mam slabost na deti)
Diazepam(valium) je protikonvulzna droga, ktora na cas pracuje. Nie je vhodna na dlhsie pouzivanie
Virusy sa nachadzaju v nasom tele cely cas(herpesy, Epstein Barr...), nohe z nich pri oslabeni tela napadnu nervovu sustavu a poskodia nervy a mozgove tkanivo
Konvulzie-krce su vlastne "kratasy" nervovych signalov.
Po poskodeni treba regeneracia, ta potrebuje urcite materialy.
Mozog obsaahuje vela tukov, hlavne omega 3 a 6. A fosfadilcholiny.
Spravny pomer omega 3 ku omega 6 v mozgu a myeline(nervova izolacia) je 1:2, ale v nasej potrave omega 3 prakticky chyba.
Preto je dolezite si ho doplnit. Najpohoidlnejsie je brat rybaci olej(EPA a DHA) alebo este lepsie rybaci koncentrat, kde zlozky EPA a hlavne DHA su percentualne lepsie zastupene.
Co sa tyka povodnej priciny, virozy, tam treba zvysit imunitu proti virusom, aby sa to nemohlo zopakovat.
Antiviralne su hlavne selen(400 mcg/70 kg), zinok, extrakt z olivovych listov, aloe vera(ciste, tj 99.3%)vytazok z brezovej kory(betulin), larrea tridentata(creozot bush) a tiez vyssie hladiny vitaminu C.
Pre vase dieta(5rocne?) by som odporucil minimum 100 mcg selenu 10 mg zinku a 3-5 gramov rybacieho oleja(3 gramy koncentratu Max EPA) denne ako prevenciu a regeneraciu.
Pilulky a kapsule sa daju rozdelit.
Áno, tento problém sme mali. Nášmu 2apol ročnému synovi sa to stalo dvakrát, v máji a v júli 2005. Dostal v okamihu vysoké horúčky a upadol do bezvedomia. Tesne predtým jeho telíčko nakrátko zachvátili kŕče, ako pri epilepsii. Celá situácia, až kým sa neprebral, trvala zhruba 10 min. Ale v tej chvíli sme si s manželom prežili ozajstné peklo. Nemohli sme ho prebrať, nedýchal, mysleli sme, že je koniec. Ale on začal spontánne dýchať sám. Volali sme sanitku, tá bola u nás za 3 minúty (týmto sa chcem poďakovať), nasadili mu kyslík. prístroj a išlo sa na Kramáre do nemocnice. Tam sme pobudli 3 dni na pozorovaní a infúziách. A povedali nám asi toto. Pokiaľ ide naozaj iba o febr.kŕče, tak príčinou je prebiehajúca viróza a nie je to životaohrozujúce. Niektoré deti majú na takúto reakciu určité dispozície, ale riziko febril. kŕčov by malo do 6-tich rokov pominúť. Obyčajne sú ale predzvesťou v budúcnosti iných ochorení, možno alergií. Bližšie špecifikovať neviem. Určite by sa malo urobiť aj neurologické vyšetrenie. Moje pozorovania sú takéto. Môj syn to dostal ako následok niekoľkých faktorov - víróza a s ňou spojené nechutenstvo, slabý pitný režim, prehriatie. Odvtedy si dávame veľký pozor hlavne na ten pitný režim. Musí piť veľa, aj nasilu. A samozrejme odvtedy pri nastupujúcich teplotách asi okolo 37,5°C podávam 2mg/deň diazepam + brufén nad 38,5°C. Odvtedy mal virózy aj chrípku, ale pri tomto postupe sa nám to už nezopakovalo. Je však veľmi živý až hyperaktívny a to zostáva pre mňa nezodpovedaná otázka..., či to nie je ako následok možno len slabého nedokrvenia mozgu..., inak je veľmi bystrý a žatiaľ žiadne iné následky nepozorujem.
nejlepšie by bolo keby si sa poradila s detským lekárom,ale podáva sa diazepam 2 miligrami