Problém s ostrosťou zraku

Príspevok v téme: Problém s ostrosťou zraku
ocioci

Dobrý deň, potreboval by som sa poradiť.
Už od detstva som navštevoval očného lekára, pričom mi prvý krát dal dioprtie 0,25 do dialky (som krátkozraký). Keďže babka mala glaukóm, navštevoval som odborníka pravidelne kvôli kontrole očného pozadia a očného tlaku. Glaukóm nemám, mám však vraj hrubšiu rohovku. Počas posledných 16 rokov sa mi pravidelne zhoršoval zrak a v súčasnosti mám viac ako 3,5 do diaľky. Problém je práve v tom, že som z toho frustrovaný. Zrak sa pravidelne zhoršuje vždy rovnakym spôsobom- dostanem nové okuliare a cca po 2-3 mesiacoch zasa vidím slabo, nekvalitne a neostro. mám pocit akoby sa mi zakaždým oči prispôsobili používaným dioptriám. Mám pocit akoby boli oči slabé, aj keď mi doktor meral dioptrie, potreboval som aspoň pol minúty, kým si oči zvykli na skúšané dioptrie, inak som videl zle. Je to rovnaký pocit ako keď sa dlho pozeráte do slnka a potom vojdete do tmavej miestnosti-zrazu zle vidíte a potrebujete čas kým sa videnie ustáli..
Myslíte, že je možné, aby premenlivý očný tlak menil mohutnosť šošovky natoľko, že sa ostrosť zraku mení?
Mám v pláne navštíviť svoju doktorku, avšak chcel by som už použivať len kontaktné šošovky, lebo mam pocit že mi zrak kazi aj cylinder, často sa pozeram bokom a cylinder zrak veľmi skresľuje..
Máte niekto podobné skúsenosti?

milajar

i ja som toho nazoru, ze netreba pridavat tak casto dioptrie, ja som od detstva kratkozraka a kazdym rokom mi ocna zvysovala dioptrie, preto som u dcery , ktora je tiez kratkozraka nechavala cim dlhsie tie dioptrie, ktore dostala v detstve a nedopracovala sa ku takej velkej kratkozrakosti ako ja, da sa povedat, ze rokmi , do dospelosti jej ta dioptrija stupla o jednen stupen