Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Prosím o radu !

Príspevok v téme: Prosím o radu !
deivi

Zdravím, mam 19 rokov a pred 7 mesiacmi sa mi zmenil život. Dovtedy som bol vitálny, velmi dobre stavaný a energický chalan, no potom cez leto na brigade v Rakúsku som zjedol skazene maso a vsetko sa zmenilo. Velmi nenapadne to zacalo hnackami , pripisoval som to samozrejme tomu jedlu, tak som bral ENDIEX, ENTEROL a PROBIOTIKA samozrejme. Tazkosti pokracovali az kým som sa nevratil domov z Rakuska po cca 2 tyzdnoch. Stale som mal traviace problemy, prehanalo ma, no mal som zajednanu dovolenku v Chorvatsku s kamaratmi a nechcel som o to prist, vravel som si ze to prejde. Pohoršilo sa. Schudol som asi 4kg. Po 3 mesiacoch som siel na gastro. Diagnóza : Helicobacter Pilory a mierna gastritida. Na HP som dostal antibiotika , po kontrole zo stolice negat. , problemy mi ale nadalej pokracovali, dostal som od doktora z gastra radu nech beriem probiotika a predpisal mi NOLPAZU na znizenie tvorby kyselin ( nebral som ju ) .. Ked som mu hovoril ze problemy citim nizssie ( v crevach) odobral mi vzorku stolice na KALPROTEKTIN. Výsledok ---> Šedá zóna ( Aní zápal , ani zdravé). Takze dalej sa nepostupovalo, poslal ma aj na alergo. vsetko negat. K tomu sa pridruzili bolesti svalov, chrbtice celkova únava a malatnost. Nastval som sa a zacal hladat na nete ze co to asi moze byt vsetko. Objednal som si PROTIPARAZITALNY BALICEK od dr Huldy Clark, ktorý mi velmi pomohol s travenim, uz ma tak neprehana, nemavam ani to časte nutkanie na stolicu a celkový diskomfort na bruchu sa zlepsil ale co ta chrbtica ? a tie bolesti svalov ? .. Este doplnim, pred 2 tyzdnami sa mi zvacsili lymfaticke uzliny na krku a hlave, doktor ma poslal na Infekcne preistotu a nasli mi akutnu TOXOPLAZMOZU, ktoru nechapem kde som chytil a ako ale nedostal som na to nic , zevraj sa to samo vylieci no a INFEKTOLOG mi povedal ze tato infekcia odovodnuje tu malatnost, unavu a lymfaticke uzliny ale s tymi ostatnymi vecamize to nema suvis . Co poviete ? Mate pre mna nejaku radu ? Postreh ? Dakujem pekne.

deivi

Viesco toxoplasmosa uz je okay .. bol som na kontrolu a zapalove hodnoty z krvi klesly na minimum nad optimalom , takze uz skoro fajn ... no bol som za gastroenterologom a povedal mi ze tie problemy s travenim mozu tkvieť v crevach a doporucil mi kolonoskopiu, ze sa mam rozhodnut a o 2 tyzdne mu zavolat .. mam strach z toho vysetrenia ale radsej sa dat vysetrit a byt zdravy ako trpiet bolestami a prrtrvavjucimi problemamy .. nemate niekto nejaky tip ze co to moze byt za diagnoza ? ---> zvysena plynatost , zapcha , obcas hnacka ( vacsinou len po pive ) , mierne bolesti v bruchu a celkova slabost .. akokeby mi nieco chybalo ale vysledky krve su 100% zdrave .. tak ja neviem .. vdaka za rady ☺

zapper

Tvoje problemy sa začali v Rakusku, odtiaľ si si priniesol HP, potom Chorvatsko a toxoplasmosa, ktorá je často nesprávne diagnostikovaná ako chrípka, rovnaké symptomy bolesť svalov, klbov, hnačky, malátnosť, únava. Kde si TG chytil si musíš odpoveď nájsť sám, napr. ak nemáš mačku ty, kde mohli pravdepodobne mačky byť a pohyboval si sa na tom mieste aj ty? Ak si myslíš, že z toho skazeného mäsa to nemohlo časovo z Rakuska byť, tak kde si prišiel k nedostatočne tepelne upravenemu mäsu? A nezabudni, že medzihostiteľmi sú potom ľudia, dobytok, ovce, kozi a hlodavce.
Infektolog mal z polovice pravdu, že tie symptomy odznejú same, ale TG ti ostava v tele ako tkaninove cysta/y do konca života.
Určite si si už aj naštudoval z múdreho googlu, že TG sa vyskytuje v troch formach sporozoid, tachyzoid a bradyzoid, takže liečba je pre dr. iba pokus-omyl.

deivi

Podla slov Infektologa za 1. Podla hodnot nameranych v tele je ta toxoplazmoza aktualna a zaroven akutna cize cerstva a za 2. Zevraj to nema ziadny suvis s mojimi traviacimi problemami. Takze tak.

NaRovinu

Píšeš, že si zjedol skazené mäso.
Potom píšeš, že ti našli toxoplazmózu a nevieš odkiaľ si ju dostal.
Len pre informáciu: Toxoplazmóza je infekčná choroba, ktorej pôvodcom je prvok Toxoplasma gondii. Ľudia sa môžu nakaziť príjmaním nakazeného surového mäsa alebo kontaktom s mačacími fekáliami.

Takže si sa nakazil skazeným mäsom.