Choroba - PROSÍM PORADTE MI!!!

Príspevok v téme: Choroba - PROSÍM PORADTE MI!!!
mamickaa17779

Ahojte, prosím vás o radu, som už zúfalá.
Prosím poraďte mi nejaké dobré a účinné domáce recepty na prechladnutie, kašeľ, nádchu, vysokú horúčku (okolo 39,6).
Beriem množstvo liekov, z ktorých ma už strašne bolí žalúdok, ale moc mi nič nezaberá. Preto by som chcela vyskúšať rôzne domáce recepty. Nádchu mám tiež veľmi silnú, v noci nedokážem spať a mám problémy s dýchaním, až mi to v mozgu duní. Kašeľ je tiež niečo zle, takmer sa dusim.
Ďakujem vsetkym za užitočné rady.

pedag

Treba chodiť na biku celý rok a nebudeš vedieť, čo je to chrípka, soplík, angína, antarktída, aňi meluzína.

Esena

Ahoj ja mam zatial veľmi osvedceny recept na taketo stavy ktory funguje vzdy, do troch dni je po chorobe, samozrejme není choroba ako choroba, ale na take klasicke prechladnutie:
Vitamín C, ale že veľa. Kup tabletky a za den kľudne mozes dať az 1000cku, takže aj dva krát denne po dve 250mg. Nakopne to imunitu ktorá už vie čo robit.
Ďalšia vec to je ale hlavne pri bolesti hrdla, žiadne septolete a debiliny ale daj si zovrieť vodu , počkaj kým kúsok vychladne takých 7 minút a na dva deci jednu lyžičku soli a kloktat aspoň 5 minut kým to neminies. A aspoň 3 krát denne.
Na kašeľ, hrdlo mať hlavne zabalené v sale a potierať hruď bylinkovymi mastami ako je napr tymianova, a ak je zahlienena tak aj keď je to chémia najviac sa mi osvedčili tabletky ktoré rozpúšťajú hlien namiesto toho aby drazdili na ďalšie kaslanie.

nicollette12

Moc casto teplotu nemavam, ale ked uz je tak sa liecim paralenom tym klasickym do toho bylinne caje, zazvor, med, celaskon, cesnak, cibula a dalsich x veci mas na internete napisanych, mne tieto kombinacie vzdy pomohli..a to iste aj na kasel, hlieny, nadchu...

Tomas12345

Tak pri takychto vysokych tepotach by si nemala experimentovat ale mala sa liecit paralenom alebo antibiotikami. Inak podla mna vitamín C popri klasickej liecbe nie je zly, a taktiez rozdrteny cesnak.

Preteba

Mamickaa, na vysokú horúčku je dobrý zábal tela. Proti nádche mám osvedčený physiomer vodu a na kašeľ je to rôzne. Podľa typu kašľa, suchý dráždivý, alebo vlhký... Ak bolí hrdlo, na to je dobrý zábal z mletého ľanového semena, uvareného a precedeného. Ak chcete postup, napíšte mi do emailu

Nellis

Asi by som si v prvom rade zvyšoval imunitu zinkom, vitamínom C a v zime aj D. A na hlieny možno dlhšie užívať acetylcysteín (ACC, v Amerike NAC), ak to nie je aj nejaká alergia (na tú zase asi quercetin, ale nemám to naštudované).