Flatt varujem ta, neber to.
Bohuzial nemam vela casu, na prispevky, tak len v skratke.
Kyselinu listovu (b9) neber synteticku, mnoho ludi ma problem premienat ju. Uz 400mcg je v tomto pripade zataz, 1000 mcg je total zle.
b12- nic moc. kedze tam ide o cyanocobalamin, bude ti to brat methylovu skupinu (najdi si na nete), ktora je potrebna na ine cykly a odstranovanie homocysteinu... teda problem homocysteinu to moze este zhorsovat. Treba brat methylcobalamin.
b6- toho neber viac 80mg za den, naozaj to moze posobit negativne na psychiku vo vyssich davkach. Takisto pri takychto mnozstvach to treba rozlozit na viac davok, nie brat to naraz v jednej.
neviem o aky liek alebo co ide, ale ROZHODNE TO NEBER NIEZE DLHODOBO, ALE VOBEC. Na homocystein su ovela lepsie b-komplexy. Navyse B-cka treba brat v urcitom pomere. Mne uz B-50 robilo problemy, musel som znizit na B-25 a brat to 2x denne (B-50 ma vsetky 50 mg)
Pozri si b-komplex, alebo multivitamin Two-Per-Day, od Life extension. jediny co stoji za to a je pritom za dobru cenu. Je jednoznacne najlepsi, a tie Bcka v nom uplne stacia. A kyselinu listovu treba brat VO FORME methylfolatu, teda v aktivnej forme. Najdes ho ako Quatrefolic na nete, ber 400-800mcg. Je 7x ucinnejsi nez kyselina listova (cize musel by si brat 4000mcg kyseliny listovej pre to iste mnzostvo) a navyse bez rizika, ak sa ti nevie premienat, ze ti bude skodit. Takto sa zraza homocystein.