Vitamíny B - dlhodobé užívanie

Príspevok v téme: Vitamíny B - dlhodobé užívanie
Flatt

Ahojte, je bezpečné dlhodobé užívanie kompletného B komplexu vo zvýšených dávkach?

Milgamma N, ktorá má obsahuje len B1, B6 a B12, má v letáku napísané toto:
"Milgamma N môže vyvolať neuropatie, ak sa užíva dlhšie ako 6 mesiacov."
Ale podľa mňa je to nezmysel alebo sa to môže vyskytnúť extrémne zriedkavo.

Čo si o tom myslíte? A poniektorí komentáre, že na čo mi to je, nech si dám radšej ovocie a zeleninu, si prosím nechajte pre seba. Vopred ďakujem.

jsbfff

ja mam od neurologa v odporučani uživať vitaminy B, magneB,.. atd..
kedze na lieky som reagovala zle, mozem len vitaminy...

B je super na nervy, v strese Bcko telo rychlo vyuzije...

takze mozes brat bez obáv... zvlásť ak to beries zo zdravotnych dovodou...

Omen

Flatt, ak to má byť na nervy, potom stačí B1 - Thiamín. Najlepšie a najrýchlejšie účinky dosiahneš v injekčnej forme.

Flatt

Mám B-100 a potrebujem to na nervy, kyselina listová je tam len aby sa nepovedalo, okrem toho mám B12 metylkobalamín. A chcel som viac B1, tak som chcel dávať B-100 dvakrát denne, aby som nemusel kupovať osobitne aj B1.

BJ_2

Flatt varujem ta, neber to.
Bohuzial nemam vela casu, na prispevky, tak len v skratke.
Kyselinu listovu (b9) neber synteticku, mnoho ludi ma problem premienat ju. Uz 400mcg je v tomto pripade zataz, 1000 mcg je total zle.

b12- nic moc. kedze tam ide o cyanocobalamin, bude ti to brat methylovu skupinu (najdi si na nete), ktora je potrebna na ine cykly a odstranovanie homocysteinu... teda problem homocysteinu to moze este zhorsovat. Treba brat methylcobalamin.

b6- toho neber viac 80mg za den, naozaj to moze posobit negativne na psychiku vo vyssich davkach. Takisto pri takychto mnozstvach to treba rozlozit na viac davok, nie brat to naraz v jednej.

neviem o aky liek alebo co ide, ale ROZHODNE TO NEBER NIEZE DLHODOBO, ALE VOBEC. Na homocystein su ovela lepsie b-komplexy. Navyse B-cka treba brat v urcitom pomere. Mne uz B-50 robilo problemy, musel som znizit na B-25 a brat to 2x denne (B-50 ma vsetky 50 mg)

Pozri si b-komplex, alebo multivitamin Two-Per-Day, od Life extension. jediny co stoji za to a je pritom za dobru cenu. Je jednoznacne najlepsi, a tie Bcka v nom uplne stacia. A kyselinu listovu treba brat VO FORME methylfolatu, teda v aktivnej forme. Najdes ho ako Quatrefolic na nete, ber 400-800mcg. Je 7x ucinnejsi nez kyselina listova (cize musel by si brat 4000mcg kyseliny listovej pre to iste mnzostvo) a navyse bez rizika, ak sa ti nevie premienat, ze ti bude skodit. Takto sa zraza homocystein.

Omen

Flatt, keď si taký múdry, všetko ovládaš lepšie a máš "viac a iné" vedomostí ako vykazujú klinické štúdie, tak načo zakladáš tému??? ; )

Jaja15

B6,B9 a B12 sa vo zvýšenom dávkovaní používa na zníženie homocysteínu, odporúča sa brať aj niekoľko mesiacov. Ale 6 mesiacov sa mi zdá bez prestávky veľa. Porovnajte si dávkovanie na dané vitamíny s produktom od Jamiesonu
www.jamieson.sk

Marosko-n

Uvedomte si ,že umelo pripravené vitamíny aj nerastné látky sú pravotočivé, tak ako vitamín C21 je ľavotočivý a vitamin C predávaný je pravotočivý .
Preto vnútrožilne podavaný vit. C a B12 zaberie a tabletkového musíte 4 x viac zobrať aby zabral !
A previtamizovanie pri takto 4x väčších dávkach , ako potrebujete môže spôsobiť vedľajšie komplikácie, niekedy nezvratné.
Preto radšej prírodné B a C21 vytaminy , lebo nemajú vedľajšie účinky.

Flatt

Áno, myslím si, že je to hlúposť, lebo to nie sú až také vysoké dávky a navyše prípadný nadbytok béčiek by sa mal jednoducho vylúčiť močom.

Omen

Flatt, a ty si myslíš, že nežiaduce účinky uvedené v letáku sú tam pre srandu králikom??? A tiež si myslíš, že sú tam uvedené všetky, že niekto nemôže mať úplne inú reakciu??? Reakciu, ktorá nie je uvedená v letáku???