ahojte, mám 21 rokov, priateľku niečo vyše roka. Stretávame sa každý deň, niekedy u mňa, ale viac u nej. No a mame to neskutočne vadí, už mi začína hroziť že nech sa správam ako keby som tu býval inak mi prestane prať, žehliť, variť... Chápete to? Akože ešte nepracujem takže ma živia, tak ale doma pomôžem a potom idem preč. A keby som bol doma tak asi jediné čo by som robil boli pc hry (mám koníčky ale tie sú skôr letné). A ešte mi vyčíta že čo nechodím von aj s kamarátmi. No a toto ma nasralo neskutočne. Vec sa má tak že cez strednú ma von takmer nechcela pustiť, občas do kina keď ma spolužiak vypýtal (vedel ju dobre prehovoriť), čiže som za strednú kamarátov v podstate ani nezískal. Kamarátov mám ale bývajú minimálne 100 km odo mňa takže sa stretávame párkrát za rok. Takže aby som to zhrnul chce aby som chodil von s kamarátmi, ktorých mi predtým vlastne ani nedovolila. Nechápem...
mame vadí moje chodenie za priateľkou
dochádzaš 70km do školy a každý deň si u frajerky. To stíhaš?
Prať, žehliť a variť si môžeš aj sám (prípadne ti môže pomôcť frajerka), mama ťa už nemá čím vydierať. Nemusíš sa ani sťahovať, rob si čo chceš a staraj sa aj o svoje veci sám.
Dufam ze sa na teba frajerka vyserie z teba radtie maznak co si nevie doma spravit poriadky od takych ruky prec!
Mrauka - suhlas, presne toto som myslela aj ja a mat brigadu aspon jednu sa da aj pri dennom studiu, je to cisto o jeho lenivosti a o tom ze mu to takto vyhovuje a nevie si predstavit urobit nieco preto aby mu do toho mama nepindala...
lars21 - prosim ?? :D ja som chodila takisto na VS a mala som denne studium a dokazala som mat popri tom aj 2 brigady, za ktore som si platila podnajom a zvladla som si ho platit sama, este mi aj zostalo, k tomu vysku som zvladla na vybornu, takze je to o tvojej lenivosti a o tom ze sa radsej nehas zivit od mami, potom tu vypisujes taketo veci ze ti ona skace do toho kde a s kym chodis, tak ked sa chces nadalej takto zit, tak sa nestazuj potom, ak chces mat pokoj a konecne sa citit ako dospely nezavisly clovek, tak pre to musis nieco urobit... nie sa iba stazovat ako ti v 21 rokoch mama riadi zivot....
Muzi maju vzdy kopec vyhovoriek. Obvykle je za tym ich pohodlnost a lenivost.
Ked chcem nieco ziskat, musim sa snazit a nieco obetovat. Nie cakat, ze sa bude snazit len ten druhy a zabezpeci vsetko aj mne.
Existuje nieco take ako externe studium, popri ktorom mozes veselo pracovat. Teda keby si chcel.
A ze to tvojej mame vadi? No ano, je to majetnicka matka a kazda zena po tvojom boku bude mat peklo. Drz matku od partnerky, ak ju nebudes chciet stratit a bud s matkou prerus kontakt, alebo ju nenechaj starat sa ti do zivota. Ale to nedokazes. Matky velmi dobre vedia manipulovat so svojimi synmi. Maju ich ako hracky a vlastnia ich ako veci.
nicollette12...no skôr ty si dobre mimo, síce som naozaj po strednej ale existuje aj niečo čo sa volá vysoká škola ;) s tým dochádzaním a učením by som sa zmohol max. na víkendovú brigádu (akú som tu v okolí aj tak nenašiel) a z tých peňazí asi ťažko zaplatiť bývanie...
Aliss...no ako som už uviedol možnosť víkendovej brigády som v okolí žiaľ nezistil takže v podstate len nejaká letná brigáda, popri škole by mi to žiaľ nevychádzalo, dochádzam cca 70 km
No tak ty si dobre mimo... co si nenajdes nejaku brigadu? Si po strednej skole predpokladam, takze brigad mas habadej, len treba chciet.... ked uz sa dostanes do tej prace, tak si pekne odkladaj, potom sa mozes kludne s priatelkou dohodnut na spolocnom byvani, ked sa vidite kazdy den a nevadi vam to zatial.... takto by ste mali sukromie, kazdy by nieco prispel a mohli by ste byt kludne spolu a nikto by ti do toho nekecal.... to si vazne v 21 rokoch nehas??? Uz si mal davno nieco s tym robit...
A pytal si sa mamy, ze kde konkretne vidi problem? Ja som mala cosi podobne. Tiez som si v 21 rokoch priviedla prveho priatela domov a bolo zle. Preco? Lebo bol moc "mudry", scitany, mal vlastne nazory, chodil na VS, nepil, nechodil po krcmach....Ano, aj toto moze niekomu vadit. Lebo to nebol typicky dedinsky chalanisko (tymto sa nechcem nikoho dotknut) a preto ho nasi neprijali. Sestra mala v tom case tiez frajera, z dediny. Chalana, ktory si rad vypil, buchal pastickou do stola a jeho cielom v zivote bolo spravit strednu, zamestnat sa kdesi za pasom a mat deti. Ten nasim vyhovoval. Odisla som z domu a mala som pokoj :) A to radim aj tebe. Nemusis sa okamzite stahovat kdesi s priatelkou. Mozes si zobrat garzonku, ci s niekym spolubyvanie. Neviem teda ako si na tom s peniazmi, ale pokial nechces toto dalej pocuvat a znasat, je to jedina moznost. Ak teda s mamou nepohne ani uprimny rozhovor, ze kde je vlastne problem a ako by ste ho mohli riesit :)
Majetnicka matka.moj priatel ma taku a je to hroza.jasne,ze teraz ti kamaratov povoli,lebo priatelka je pre nu potencialna hrozba(ze raz odides s nou zit a mama nebude mat nad tebou taku moc)
Ver mi, mala som to podobné. Mne frajera ani dovolit nechceli, tak som chodila von tajne za nim neskoro v noci ked vsetci spali...
Mal by si sa osamostatnit, najst si pracu a podnajom. Alebo ist na vš a intrák. Ja ked som sla na intrak tak som citila neskutocnu slobodu. Az vtedy som zacala zit slobodne a nie vo väzení.
Alebo sa jej spytat preco jej to vadí. Zakazat ti ale nemoze, si dospely. Varit ti neprestane, si predsa jej syn nenecha ta umriet od hladu. Prat sa naucis