Dobry den,
Som 14 rocny chalan ktory chodil pred necelymi 4-mesicmi chodit cvicit do fitka. Mal som tazku vahu a zlu techniku, a poranil som si rameno. Sam otomto zraneni neviem nic ale, v lekarskej sprave je(bolo) presne toto: Bolest laveho ramena, rameno je eutermicke bez naplne, posun v AC sklbeni, poskodeny akriomioklavikularny klb - akromia.
Ako by sa to dalo dat do poriadku? Konkr. cim? Rozmyslal som nad akupunkturou, a artrostopom, ale neviem ci by to bolo ucinne? Pocul som aj o klbovej vyzive, ale ta by asi nepomohla ramenu, co?
Prosim o odpovede... Chcem sa za kazdu cenu vratit do posilnovne lebo, ta pre mna znamena velmi vela. Posilka je pre mna ako jedna ruka. Ak by som ju opustil, to akoby som prisiel o ruku.
Prosim o odpovede a rady... Vdaka :-(((((
Poškodený kĺb
Velmi pravdepodobne v tvojom veku.
Dakujem, a vazim si ze sa ma tu niekto ujal. Ked sa mi po klbovej vyzive zahoji rameno, bude to na 100%.. ?
Prevencia v tvojom veku je hlavne si nepretazit klby. Ty si este v stadiu vybornej regeneracii, neskor po 30tke ti taketo poskodenie len tak neodide.
Bude ta to bolet pri kazdej zmene pocasia, lebo sa to nevyhoji uplne
Opatrnnost matka mudrosti.
Dobre, zregenerovat by mi rameno zregenerovala - aspon Ste mi totak vraveli... No je to aj prevencia proti poskodeniu klbov? Ak tvrdite zeby mi vyziva pomohla dala do kopy rameno, v najblizsom case by som si ju zakupil...
Spravne posilnovanie -bezpecne- je s 40 percentami max vahy, ktoru zdvihnes .
60% buduje svaly(svalovu hmotu, nie silu) najrychlejsia, ale prilis opotrebuva slachy, klby a klbove puzdra.
Ked planujes dlhy zivot, setri si klby.
Cize s klbovou vyzivou, otpocinkom by som mohol dat opat rameno doporiadku? Myslim aby som mohol opat posilnovat???(tentokrat s mierou)...
Poskodene vazivo sa musi vyhojit, na to potrebujes rozne materialy na klby. To je ta klbova vyziva. Bez nej sa to nemoze regenerovat.
Nieco ti vytvori telo z inych latok, ale na urychlenie a skvalitnenie hojenia sa oplati brat doplnky-klbovu vyzivu(glukosamin, chondroitin, MSM,hyaluronicka kyselina)