Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Akné

Príspevok v téme: Akné
evickaaa

Mam 15 a akne ma trapi uz od 9. Vtedy to bolo par vyrazok a krupica na cele, ale v 11 sa mi to rapidne zhorsilo. Na tvari spm zacala mavat podkozne vyrazky ktore sa nedaju vytlacit a na chrbate tiez. Nikdy som s tym nic nerobila pretoze ako dieta ma to nikdy velmi netrapilo a doma mi vzdy hovorili, ze to nemam riesit a kvoli "par vyrazkam" predsa nebudeme chodit k doktorovi. Pritom to vobec nebolo par vyrazok. Vyzerala som hrozne a od 12 sa za to velmi hanbim a strasne mi to znizilo sebavedomie. Najhorsie je, je sa mi robia jazvy. Na chrbate take biele fliaciky kvoli ktorym nikdy nemam hladky chrbat aj ked tam vyrazky v poslednej dobe nie su. A na tvari su to take priehlbinky, ktorych nie je malo a kazda nova vyrazka pre mna znamena nova jazva. Samozrejme ze som skusala aj kozmetiku, ale nic mi nepomahalo. Zmenila som stravu, prestala jest sladke, viac pit a nic sa nezlepsilo. Teraz ked mam 15 som sa konecne odhodlala ist ku koznej (zatial som sa len objednala), ale vacsina ludi kt. na kozne s akne chodia mi hovorilo ze mi nic nepomoze, preto ma zaujimaju vase skusenosti, pomohla vam kozna alebo to je zbytocne? Mam si hned pytat aknenormin, antibiotika alebo ako?

daisy09

Ahoj, ja som sa s akné trápila dlhé roky. Vyskúšala som všetko možné aj nemožné. Od lacných značiek až po drahé. Ale všetko pomáhalo do času. Treba riešiť príčinu problému, nie výsledok - akné. Chodila som aj dlhú dobu ku kožnej, ale roaccutane mi neodporúčala, lebo je to veľký zásah pre telo pre mladé dievča. Chodievala som každý mesiac na ošetrovanie tekutým dusíkom. No ani to veľmi nepomáhalo. Po dlhšom pozorovaní som prišla na to, že často sa mi akné objaví po veľkom strese.
Odporúčam ti prestať piť mlieko a jesť mliečne výrobky. Jedine mlieko bolo dokázané, že ovplyvňuje naše hormóny a vplýva na akné, pretože obsahuje rastové hormóny pre teliatka.
Ďalej som skúsila prírodné oleje od Saloos - tie používam doteraz. Pleť mám vyživenú,jemnejšiu, miznú mi fľaky a už skoro vôbec nemám akné. Môžem ti odporučiť šípkový olej.
Zároveň používam viac krát do týždňa masku s bentonitovým ílom. Dá sa kúpiť čistý "prášok". Ja používam od značky Soaphoria (4,5€). Odporúčam.
Držím palce. Ale treba veľa čítať a pamätať na to, že všetkého veľa škodí. :)

Klidopido

Ahoj. Presne viem ako sa citis. A to mam mam nie pubertalny vek ale 26 rokov ! Myslela som si ze to samo prejde ako vsetci vravia no u mna asi nie . Mam celu tvar a chrbat vyhadzany uz cca 10 rokov . Od zakladnej skoly som nebola na kupalisku alebo verejne opalovanie tricko ci saty na ramienka tiez nie. Vela krat sa mi stalo ze som odmietla nejake stretnutie koli vyhadzanej tvari lebo nepoznam nikoho v mojom okoli kto ma takyto face . Uz som skusila samozrejme od kozmetiky na akne cez prirodnu kozmetiku vyzivove doplnky upravu stravy az po chemicky peeling nechcem ani vediet kolko penazi ohladom tohto problemu som minula ale ratam v tisicoch. :'( ten kto nema tento problem nemoze to pochopit . Najnovsie som bola u koznej a mi povedala ze to moze byt atopia povedala mi aby som nosila bavlnene oblecenie a dala mi tabletky na alergiu /ktora mi nebola zistena na vobec nic / a mam uzivat multivitamin a dala mi nejaku vodicku . Bolo vydno ze sa snazi ta kozna nke ako ta kde som bola ked som mala 17 rokov a mi chcela dat antikoncepciu co som odmietla . Ja uz fakt neviem a aj tebe drzim palce aby si mal/a kratsi proces ako ja !

alenka_radska

časom sa to určite spraví. Ale zatial si možeš da´t na tvár ľahký korektor,ktorý ti ich schová.ajdeš ho v každom obchode, eshope s kozmetikou. len si vyber ten správný odtieň.

nicollette12

Najprv chod k tej koznej, urobila si dobru vec ze si sa odhodlala tam ist, je to len pre tvoje dobro... a to kde si pocula ze ti kozna nepomoze? Ja osobne som mala problem s pletou, ktory nebol az tak moc vazny, ale tiez som chcela mat krasnu plet bez vyrazok, kozna mi dala tabletky na mesiac, ale to iba take vitaminky, predpisala vhodnu kozmetiku a o tyzden som mala krasnu plet bez jedinej vyrazky... ale poznam kopec zien/ dievcat co sa tiez trapili s pletou a odmietali ist ku koznej, ze oni si to vyliecia doma a bude to dobre, no nic nebolo dobre, kupovali predrazene kozmetiky, masticky, patlali to na zapalenu tvar a bolo to este horsie a horsie... no potom si zrejme vstupili do svedomia, sli ku koznej, kedze zapalene a hnisave akne treba liecit antibiotikami, a cuduj sa svetu cca do mesiaca mali po probleme...a roky sa s tym trapili same doma... tak co je lepsie? Je hlavne dobre ze to riesis cim skor a ze si sa objednala... a ked tam prides tak nic si rovno nepytaj, ona ta musi prezriet a zhodnotit aku liecbu nasadit...