Akné

Príspevok v téme: Akné
Angelika00

Mam 15 a akne ma trapi uz od 9. Vtedy to bolo len par vyrazok a "krupica" na cele, ale ked som mala 11, akne sa mi rapidne zhorsilo. Vyrazky som mala na ramenach a chrbate, na tvari podkozne vyrazky, ktore nesli vytlacit. Nikdy som s tym nic nerobila, pretoze ako male dieta ma to velmi netrapilo a vzdy mi doma hovorili, ze kvoli "par vyrazkam" predsa nebudeme chodit k doktorovi. Pritom to vobec nebolo par vyrazok. Vyzerala som hrozne a od 12 sa za to velmi hanbim a strasne mi to znizilo sebavedomie. Najhorsie je, je sa mi robia jazvy. Na chrbate take biele fliaciky kvoli ktorym nikdy nemam hladky chrbat aj ked tam vyrazky v poslednej dobe nie su. A na tvari su to take priehlbinky, ktorych nie je malo a kazda nova vyrazka pre mna znamena nova jazva. Samozrejme ze som skusala aj kozmetiku, ale nic mi nepomahalo. Zmenila som stravu, prestala jest sladke, viac pit a nic sa nezlepsilo. Teraz ked mam 15 som sa konecne odhodlala ist ku koznej (zatial som sa len objednala), ale vacsina ludi kt. na kozne s akne chodia mi hovorilo ze mi nic nepomoze, preto ma zaujimaju vase skusenosti, pomohla vam kozna alebo to je zbytocne? Mam si hned pytat aknenormin, antibiotika alebo ako?

Laura15

Suhlasim s Vikinkou ... Vascina bab si mysli ze kozna ma zazracne masticky ktore zaberu hned a oni budu mat plet ako modelky. Omyl! Ak sa chces zbavit akne musis okrem pouzivania masti od koznej robit aj dotatocne cinnosti. Mat dobru hygienu pleti, plet hydratovat, po pleti sa snazit nepackat spinavymi rukami, dobre sa stravovat, aj pitie alkoholu a fajcenie sa odrazuje na pleti, stres a dalsie veci. Tiez je celkom fajn zajst sem-tam napr. raz za 3 mesiace ku kozmeticke a dat si nou vycistit plet.

Vikiinka

Je to hlavne o strave:) laktoza lepok cukry tuky vsetko vyluc, patricne si plet cisti a hydratuj, trav vela casu na cerstvom vzduchu a hyb sa + ziaden stres a akne bude mozno aj do polroka fuc