Zdravá strava

Príspevok v téme: Zdravá strava
vitarianka111

Ahojte. Som dievča, študujem na VŠ. Veľmi rada by som sa začala zdravo stravovať, ale ako študent si nemôžem dovoliť platiť veľa za biopotraviny alebo variť si (bývam na internáte). Tak preto by som sa veľmi rada spýtala, ak tu je niekto kto sa tomu rozumie, čo by ste robili na mojom mieste? Chcela by som vyskúšať vegánstvo/vitariánstvo na mesiac alebo dva. Aké potraviny kupovať a kde? Ďakujem za odpovede.

WhiAngel

Jednoducho zacni pit čistú vodu,nejedz sladkosti a velmi mastne jedlá..to sa da zvládnuť
S vegetarianstvom ani veganstvom by som nezačínala pretože mäso obsahuje latky ktore by ti mohli začať chýbať
Teda to je aspoň môj nazor...vsetko zavisí na tebe

Zuzazuza

Tazko nieco poradit, kedze vitarianstvo a veganstvo maju k sebe este dost daleko. Odporucam ti googlit recepty a vyber si tie, ktore pre teba budu dostupne.

Modra vlocka

Ahoj, podľa seba ti poradím niečo, čo sa ti nepokazí a môžeš sa zásobiť. Semienka: ľanové, slnečnicové, sezamové, tekvicové... Ďalej sú to ovsené vločky, ktoré stačí skombinovať so semienkami a zaliať napríklad mliekom. Ak nechceš"živočíšne" mlieko, tak môžeš sójové, ktoré je aj v prášku. :D. O ovocí a zelenine ktorú môžeš chrústať ti písať ani nemusím. Ak mi napadne niečo iné, tak ti to sem napíšem.