Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

byt, alebo rodinný domček

tesseract

Zalezi aj co tebe pasuje. Tiez som sa podobne rozhodoval, vyrastal som vo velkom rodinnom dome, Siel som si skusit ist bzvat do bytu v KE, byt velmi pekny, zrekonstruovany, vsetko nove, jednemu samemu to staci, byt sa mi pacil, no nezvladal som, ze sa nemozem poprechadzat v zahrade, ze si nemozem cosi spravit na aute, kedze ziadna garaz, ani dvor, ani zahradka. A taktiez vecer sa ani zaparkovat pomaly neda, a chystaju platene parkoviska, pre vsetkych co niesu domaci. Cize ja ako len prestahovany by som platil, a taktiez kto ma firemne auto, tak by platil. A dalsia vec, vzdy ked som sa pozrel z okna, tak nejaky rom prehrabaval kontajnere,, kontajnere priamo pod oknami pri ceste... smeti okolo kontajnerov,, proste ludia su lenivi hodit to co maju tam kde maju, hodia to na zem. Recyklovany odpad pomiesany, separoval som pekne v byte 2 mesiace plasty a papier, idem vyhodit, tak v danych kontajneroch bol aj tak hodeny mix... ludia maju na haku, na nicom im nezalezi, normalne som sa sklamal, koniec, rozhodol som sa pre vidiek, a dom. Dom dvojposchodovy, podpivniceny, na mensej ploche. Takto budem mat vela miesta v dome, a zaroven vela miesta usetrene pre zahradu, dvor. Bungalovom by zabrala velku plochu z pozemku, a aj tak pomenej miesta v dome. Pri dome si spravis peknu zahradu, zasadis par ovocnych alebo obycajnych stromov, zasejes pekny travnim, spravis si terasu, mozes si spravit aj bazen, das na vyhrievanie solarnymi panelami(v lete davaju nevyuzitelne vela energie... vyuzijes pre ohrev bazena...) mozes v zahradke spravit malicky domcek pre deti na hranie, alebo v korune stromu, mas kde porabat cosi na aute, mozes hocico, mas vlastny kontajner, a nemusis ho mat hned pod oknom v byte.. mozes kludne separovat... Susedia ta tak nebudu otravovat hlukom ako v byte, alebo ta nevyudia cigaretovym dymom,, a ani ty nebudes otravovat susedov, mas vela miesta, na co vsetko chces, a aj nato co este len chciet budes... Mozes mat 2 poschodia, a druhe poschodie prenajimat, a budes zarabat...

Dom ma ovela vacsi potencial ako byt. A taktiez cena uff, drahsie vyjde stary byt, ako novy dom :D. Nehovoriac o kazdodennych zapchach na ceste... a vyssie ceny veci v mestach. A postavit urcite svojpomocne, ak mas moznost. Mas to ovela lacnejsie.

Ale niektorym zase daleko viac vyhovuje byt, je tam teplejsie, susedia sa hreju navzajom... a nemas ziadnu udrzbu okolo bytu, vonku, v zahrade... len lenosis pred televizorom. A taktiez je ovela jednoduchsie kupit byt, ako staviat dom.

fullhd

Teraz pozeram byvanie v Hamburgu.Katastrofa a pozri si byvanie v Zurichu.Normalny najom 1500 frnakov.A nepytaj sa kolko je kaucia ktora sa plati hned na zaciatku.Ceny bytov v hotovosti sa ani nepytaj.Teraz uz vies preco Nemci,Rakusania,Svajciari byvaju vacsinou v podnajme?A normalne byty za nizsie ceny je hrozne malo.Take sa nestavaju pretoze to nevynasa.

fullhd

Podla toho kolko mas EUR.Ale ak normalna rodina na SK tak rodinny dom.Bud na etapy cez zivnostnikov alebo za ucasti skuseneho murara-majstra,ktory bude dozerat na vsetko.Dom pre rodinu je vzdycky lepsi ako byt.Najlepsie v hotovosti bez hypo.Novych bytov pre normalne rodiny z priemernym prijmom na SK je zalostne malo a ja osobne by som nedal nikdy v zivote nedal cez 50 000 EUR za stary panelakovy byt.Ja som slobodny pre mna byt,alebo iba novy.Ak nie novy tak prenajom ako teraz.Nedam 50 000 EUR za staru panelakovu stavbu z 90 rokov tolko EUR.Ale ja byvam v DE tu je to z byvanim asi tak 1000 krat horsie.Najme vo velkych mestach.Ked pojdes byvat do mnichova,realitky si sami vyberaju klientov.1 Izbovy byt v mnichove pocitaj tak 700 EUR na mesiac.Ked budes mat to stastie tak na zaciatok sa plati kaucia zhruba 3000 EUR.A mesiac do predu sa plati najom.Ak si z partnerom,partnerkou a chcete byt je zhruba 20 percentna sanca ze si ta vyberu.Developeri po celom svete vacsinou stavaju komercne budovy,kancelarie,nakupne centra atd,alebo byty ale nie pre normalneho zvaraca,kucharku,pokladnicku,upratovacku.Preco?pretoze to nevynasa.Takyto ludia nemaju kde zobrat na byt 780 000 EUR.V BA to je katastrofa.Na vychode to vyzera ako v Rumunsku alebo Cecensku,...ako keby sa tam cas zastavil.Keby som tebou a mam rodinu,priatela,deti a mam prostriedky hned staviam dom,ani nevaham.Na SK to plati sto nasobne.

Wyatt

Ja som mestský človek, takže byt alebo, ešte lepšie, rodinný dom v meste, ale to je isto drahšie. Na dedine sa už bývať neoplatí, keďže tam väčšinou skoro nič nie je a človek potom aj tak musí chodiť stále do mesta, na dedinu si max. oddýchnuť na víkend. A bungalov je asi najlepší, ale pre väčšiu rodinu by bol asi malý.