Lepok-je naozaj taky skodlivy?

mmoonna

Pre zdravého človeka lepok nie je škodlivý, preto by zdravý človek, ktorému lepok nerobí problémy mal jesť aj lepok. Vôbec nie je prospešné len tak lepok vysadiť. Ale človek, ktorý má celiakiu lepok škodí, ten by mal prejsť na bezlepkovú stravu. Vtedy lepok škodí.

Verus

19 rokov mám celiakiu, u mňa to objavili tak, že som to ešte mala spojené aj s alergiou na mlieko, tak mi urobili vyšetrenia, a v neskoršom veku som sa zo všetkého vyhodila, resp. som mala maličké vyrážky na zadku a po lícach + hnačku, keď som niečo s gluténom zjedla. Tá alergia na mlieko potom zmizla sama od seba, no teraz mi ten glutén akoby nerobil problém navonok, keďže zjem hocičo a nič sa mi nestane, nič ma nebolí.. Ak chceš vyskúšať tú stravu, určite nekupuj veci z obchodov, je to 2x také drahé. Ja som si objednávala zo stránky bezgluten.sk v kombinácií so zľavovým kódom, ktorý som si našla (napr. zlavovekody.sk). No celkovo tá strava nie je lacná. Veľa šťastia! Ak by si s niečim potrebovala poradiť napíš mi!

Marosko-n

Lepok je skoro všade v potravinách. Ak je človek normálne stravovaný od batoľaťa tak nemá s tým problémy, ale po 90 rokoch sme stále dopovaní chémiou, pestcidmi tak naše tela kolabujú !
Aj mrkvy ak šťavu vypijete 5L tak zomriete, telo to nevládze.
A je to tak ako bravčová masť vyhlásili slávni lekári, že škodí, dnes doporučujú aspoň 50-100g denne
Ako vyhlasili a zakazovali vajíčka, dnes doporučujú aspoň 1 vajce denne
A bol by dlhý zoznam aký sú vzdelaní vedci a lekári , nevedomí a nechcú byť lepší. Intolerancia na lepok sa musí liečiť !!!!!
A nie sa vyhovárať a zháňať bezlepkové potraviny - je to Biznis pre niekoho. Mudr J.K.