Tabletka po

Príspevok v téme: Tabletka po
Dorotka7

Dobrý deň,chcem sa podelit so skusenostami s tabletkou PO ,kedze som sa bála pri meškani P M S a nikde som nenašla niečo čo ma upokojilo.Začalo to tak ze nam s manzelom praskol kondom hned rano šiel kùpiť tabletku ale ja som mu povedala ze ked uz si to mam dat nech to aspon vyuzijeme tak som mu dovolila este raz ,do 8hodin som zobrala tabletku a (bolo to počas plodných dni )žiadne priznaky nic ma nebolelo ,nekrvácala som .o 10dni od uzitia tabletky som mala dostat ms ale neprisla az na 13den takze tehotna niesom pomohla .

Lalal

Dobrý deň ja by som chcela vedieť keď užijem tabletku po v čase 56hodinach nebude to už neskoro pomôže mi?

samekecy

escap..
nechaj si tie dristy pre seba a nevnucuj druhym svoje nazory,.. su ludia ktorí deti nechcu! predstav si to a radšej zozeriem tabletku PO za 20€ akoby som sla na potrat za 300€ !!!

escap

Levonorgestrel (výrobný názov: Postinor alebo Escapelle) je gestagén, ktorý môže zabrániť ovulácii, ak sa podá v predovulačnom období, inak zabraňuje uhniezdeniu už oplodneného vajíčka vo výstelke maternice – má skorý abortívny účinok = potrat v skorom štádiu.

Žena, ktorá užila tabletku po po pohlavnom styku počas plodných dní nemá istotu, či užitím tabletky nespôsobila smrť vlastnému dieťaťu.

Výrobca escapelle v príbalovom letáku podsúva vznik tehotenstva až na moment uhniezdenia vajíčka v maternici. Zároveň priznáva, že escapelle zabraňuje oplodnenému vajíčku usadiť sa na sliznici maternice, čo je vlastne raný potrat niekoľkodňového ľudského embrya.

Predefinovanie začiatku tehotenstva úzko súvisí práve s antikoncepčnými preparátmi, ako sú HAK a tabletka po. Každému je jasné, že človeka nemožno usmrtiť. Spochybnením momentu vzniku ľudskej bytosti v momente počatia a jeho posunutie na moment uhniezdenia tak sleduje práve ten cieľ, aby bolo pre ženy morálne prípustné užívať HAK v období medzi týmito dvoma momentmi, pričom k momentu uhniezdenia nedôjde práve v dôsledku užitia tabletiek. Bez posunutia momentu vzniku človeka by bolo ťažšie ženy presvedčiť, že HAK je v poriadku. Tento posun nie je ani tak medicínskou či odbornou otázkou (veda v tom má jasno a tak sa aj učí na lekárskych fakultách), ale otázkou politickou, sociálnou a ideologickou.

Ak ste toto nevedeli, neužívajte viac HAK, tabletku po či vnútromaternicové teliesko. Je smutné, ak sa lono ženy, ktoré má byť bezpečnou kolískou pre počaté dieťa, stáva miestom jeho usmrtenia. Hrozné nie povedané dieťaťu od jeho vlastných rodičov v prvých hodinách jeho života: nie si vítané, pôjdeš preč, niet pre teba miesta ani lásky. Hrozné prekrútenie prirodzeného zákona daného Bohom: rodičia majú deti chrániť a nie ich usmrcovať.

Prirodzené metódy plánovania rodičovstva s periodickou zdržanlivosťou počas plodných dní sú jediným riešením, ktoré život neničí. A ak manželia, ktorí sa skutočne milujú a aj napriek používaniu prirodzených metód neplánovane počnú dieťa, nepovedia dieťaťu nie, lebo je plodom ich nezištnej lásky, ktorá sa chce dávať. Veď pre ženu je to dieťa od jej milovaného muža, pre muža je to dieťa od jeho milovanej ženy, ich spoločné dieťa.

Simi30

nespoliehajsa - trošku mimo tému. Ja som asi v tom, volala som na gyndu, najskôr ma vie zobrať budúci týždeň. Bola som tam už včera skoro ráno, nech mi zoberie krv, ale ma odpálkovali, lebo tam mali veľa pacientiek a že kde som zobrala, že sa berie krv, že mi budú robiť najprv ultrazvuk.
Ale však čo tam uvidí, keď som max v 3. týždni... ?

nespoliehajsa

mala si si naštudovať príbalový leták,... tá tabletka rozhádže hormońy, a na to že zabrala sa nespoliehaj...
podla pribaloveho letáku, mne prislo špinenie po 4 dnoch od užitia tbl, čo znamená že zabrala.. , po 2 tyždnoch som si urobila test a vyšiel pozitívny.. potom mi normálne aj krámy dosli, 2 tyzdne som mala take špinenie pomedzi ne...
je to už 5 týždnov, urobila som si dalsie 2 testy tie už vysli negativne..
no spoliehať sa na to nebudem, v stredu idem na gyndu nech mi naberu krv na HCG, ...