Vitamín B12 - metylkobalamín vs. kyanokobalamín

BJ_2

B12- cyanocobalaminu sa neboj, toho kyanidu je tam male mnzostvo.
Horsie je, pokial sa vstrebe, ze bere pri premene methylovu skupinu. Vacsine ludi sa ale nestrebava dobre (zavisi to od intrinsic factor en.wikipedia.org) iba pasivne, cca 2-3%.

Pokial ho beres menej ako 500mcg, tak sa neboj. Ale vyssim davkam sa snaz vyhnut.

B12

swansonvitamins com/now-foods-ultra-b-12-16-fl-oz-liquid

iherb com/pr/Nature-s-Life-Homocysteine-Formula-90-Veggie-Caps/24038

Tu som našiel tie formy aj spolu v jednom výrobku (treba doplniť bodku do odkazu :D), tak je to asi v pohode kombinovať.

B12

-odkaz odstránený-

-odkaz odstránený-

Tu som našiel tie formy aj spolu v jednom výrobku, tak je to asi v pohode kombinovať.

B12

Vždy sa tu musí nájsť niekto, kto ľudí odrádza od výživových doplnkov, ale na mňa to neplatí. :( Navyše ten B12 teraz potrebujem. Ty môžeš hltať syntetické lieky od svojho lekára.

Marosko-n

Radšej si každý deň uvar na mäkko dve vajíčka, občas lososa ako sa napchávať pravotočívymi vytaminamí.
Víac študuja a dozvieš sa ako umelé vitámíny škodia , sú neužitočné pre človeka. Pamätaj ,nie si stroj, ani chemická zlučenina ,si človek.

B12

Kyanokobalamínu sa nebudem môcť vyhnúť, ale len v menšej dávke, najväčšia dávka bude metylkobalamín. Asi preháňam, ale čo ak sa bude metabolizovať hlavne metylkobalamín a kynokobalamín sa bude len kumulovať, pričom kyanid je v zásade toxický? :)

BJ_2

Nebude to vadit. Kyanocobalamin ale neber, ak da sa, zameraj sa na ostatne formy, methylcobalamin, adenosylcobalamin a hydroxycobalamin.