chronická bronchitída

Príspevok v téme: chronická bronchitída
lejlaBac

ľudia prosím pomoc!Ako sa dá zistiť chronická bronchitída?Mám ranné kašle a bojím sa či to náhodou nieje tento typ choroby.
Dá sa to zistiť u doktora?lebo som čítala,že bronchitídu berieme vtedy za chronickú ak sa opakuje a ten kašeľ je viac než mesiac.
nechápem tomu,ale najradšej by som bola ak mi doktor spraví vyšetrenie nejaké a zistí sa to AK to je tento typ choroby.
mám strach,preto takáto blbá otázka.. :/ (a fajčím 2 roky).

Omen

A ty nevieš, že si astmatička, húliš a si závislá od nikotínu? Už sa to odrazilo aj na tvojich pľúcach - v pravom dolnom pľúcnom poli máš škvrnito-pruhovité infiltrácie (preniknuté cudzie látky do tkaniva pľúc). Na CT ťa lekár posiela pre podozrenie rozšírenia priedušiek.

Ena25

Dobrý deň ,bola som na RTG pľúc počas preventívnej prehliadky ,som sa tam pýtala sama aam malez,na ct má objednali až 14.6 a som z toho dosť nespokojná .Viete mi niekto kto sa vyzná napísať čo to asi je ?Prikladám správu

dorija

lejla,vies ty vobec co chces,vcera si pisala ze kasles mesiac,dnes uz kasel nie je, dali ti lieky na priedusky,kedy ?a z coho si vlastne zufala? .

lejlaBac

som zúfala z toho.Dostala som tabletky na zápal priedušiek,ale ja kašeľ už nemám :( kašeľ ma netrápi i ked nemôžem povedať že nieje tu...

Omen

Máš bakteriálnu infekciu dolných dýchacích ciest - zápal priedušiek alebo pľúc! Ak ťa bolí aj hrdlo, môžeš mať aj tam zápal. Zajtra sa vyber k lekárovi, potrebuješ antibiotiká!!! S cigaretami skončí raz a navždy! Drž sa!

lejlaBac

je to tažké popísať Omen.
Ráno som mala kašeľ spolu s hlienom.a Bolelo ma na hrudníku.
Ten hlien bol ráno zelený ale so slinami som ho vykaslala.Ako spomínaš že fajčiarský kešel tak ten som nikdy nemala a je ťažko povedať či teraz mám.
Teraz s odstupom času dnes,tak som nemala kašeľ ale to ráno ma to strašne vydesilo.
Hrdlo ma bolí.Prosím vás koľko sa čistia plúca od cigariet?
Ja aj ked som fajčila len 2 roky tak denne cca 3 cigy a víkendy vôbec.čistiacu schopnosť je tam?alebo čistenie žiadne?

Niecoviem

lejlaBac, jednoznačne odporúčam mega dávky vitamínu C. Dá sa kúpiť na kila cez net. Pomohla by Vám dávka 15 až 20 gramov na deň. Cele je to popísané v knihe Peter Tuhársky Vitamín C a megaskorbická liečba – zabudnutý poklad, dá sa nájsť v pohode na nete. Ak budete brať aspoň 2 týždne aspoň 15 gramov vitamínu C denne, tak rýchlo zabudnete čo je chronická bronchitída. Vitamín C užasne dvihne imunitu a uprace čo nie v poriadku. A samozrejme, ten kašeľ mohlo vyprovokovať fajčenie, napríklad jedna cigareta oberie organizmus aspoň o 25 mg vitamínu C a ten potom chyba inde.