Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Jasnovidec Rudy z tv8

Angiiiiieeeee

Veštenie je snaha dozvedieť sa utajené veci, týkajúce sa predovšetkým budúcnosti,
pomocou démonov, ktorí sa vzývajú alebo implicitne (používaním praktik, ktoré svojou
povahou nie sú spôsobilé dosiahnuť požadovaný cieľ) alebo explicitne (slovami alebo
rituálmi sa vedome a výslovne vzýva démon).
Pri implicitnom (nepriamom) vzývaní sa dáva možnosť zasiahnuť satanovi, lebo tieto
praktiky nemôžu dosiahnuť požadovaný cieľ i zároveň pomoc sa očakáva nie od prirodzených
prostriedkov či od Boha a jeho anjelov, ale od nadprirodzených, a tým sa dáva priestor Zlému
(sv. Tomáš to prirovnáva k tichej nevyjadrenej zmluve so Zlým).
Biblia hovorí:
Nesmiete veštiť, ani vykladať! ... Neobracajte sa na vyvolávačov duchov a na veštcov!
Nevypytujte sa ich: poškvrnili by ste sa tým ... A osobu, ktorá sa obráti na vyvolávačov
duchov a na veštcov a bude s nimi modlárčiť, proti takej osobe obrátim svoju tvár a vyhubím
ju z jej ľudu. Lv 19,26.31;20,6
vystúpia falošní mesiáši a falošní proroci a budú robiť veľké znamenia a zázraky, aby
zviedli, ak je to možné, aj vyvolených Mt 24,24

Angiiiiieeeee

Nech niet medzi vami nikoho, kto by kázal svojmu synovi alebo dcére prejsť ohňom,
aby sa očistili, alebo kto by sa vypytoval hádačov, dával pozor na sny a na znamenia; nech
niet čarodejníkov, zaklínačov, nikoho, kto by sa radil duchov alebo veštcov, alebo by sa pýtal
mŕtvych na pravdu. Všetky tieto veci sa ošklivia Pánovi a pre tieto nešľachetnosti ich vyhubí.
Buď dokonalý a bezúhonný pred Pánom, svojím Bohom! Tie národy, ktorých krajinu zaujmeš,
počúvajú čarodejníkov a hádačov, ale tebe to Pán, tvoj Boh, nedovolil. Dt 18,10-14
Toto hovorí Pán, Jahve: Beda tým, čo šijú na kĺb každej ruky obväzy a hotujú závoje
na hlavu pre každý vzrast, aby ulovili duše. Lovíte duše môjho ľudu a oživujete duše pre
seba? Znesväcujete ma u môjho ľudu za priehrštie jačmeňa a za kúsok chleba, keď zabíjate
duše, ktoré nemajú zomrieť, a oživujete duše, ktoré nemajú žiť, keď luháte môjmu ľudu, ktorý
počúva lož. Preto takto hovorí Pán, Jahve: Hľa, ja som proti vašim obväzom, ktorými lovíte
duše ako vtáky, a postrhávam ich z vašich ramien; a duše, ktoré ste ulovili, (duše) oslobodím
ako vtáky. Roztrhám vaše závoje a vyslobodím svoj ľud z vašej ruky, že nebude viac korisťou
vo vašej ruke. I dozviete sa, že ja som Pán. Pretože ste klamstvom zronili srdce spravodlivého,
ktoré som ja nezronil, a upevňovali ste ruky zlosyna, aby sa nevrátil zo svojej cesty a neudržal
sa nažive, preto nebudete vidieť daromnosť ani veštby viac nebudete veštiť. I vyslobodím svoj
ľud z vašej ruky a dozviete sa, že ja som Pán. Ez 13,18-22
skutky tela sú zjavné: ... modloslužba, čary ... Gal 5,20-21
Viacerí pápeži i koncily považujú mágiu za ťažký hriech, lebo vedie k priamemu
kontaktu s diablom (Inocent VII.: Bula Summis desiderantes affectibus (1484); Sixtus V.:
Coeli et tera (1586); Gregor XV.: Omnipotens Dei (1631); Urban VIII.: Inscrutabilis (1631);
koncil v Ankare (314), Elvire (305), Paderborne (785), Bragu (1346)).
Katechizmus Katolíckej cirkvi v bode 2117 hovorí: Všetky praktiky čarovania
alebo bosoráctva, ktoré smerujú k podmaneniu skrytých mocností, usilujú sa zapojiť ich do
svojich služieb, a tak získať nadprirodzenú moc nad blížnym - hoci by sa mu tým malo
zlepšiť zdravie - sa vážne stavajú proti čnosti nábožnosti. Podobné praktiky treba ešte viac
odsudzovať, ak ich motivuje úmysel škodiť druhému a ak sa obracajú na pomoc démonov.