Bolestiva jazva

Príspevok v téme: Bolestiva jazva
cokoladka898

Ahojte,

pre pokuse o preparaciu zily sa to chirurgovi nepodarilo. Ani na druhej nohe. Tak mi to samozrejme zasil. Je to uz tyzden. Stehy tam este mam. Doktorka mi ich vcera este nechcela vyberat, lebo povedala, ze je to este "zive", aby sa mi to neotvorilo. S pravou nohou som mala mensi problem, a to taky, ze som nevedela poriadne chodit cez patu na spicku, bolelo to, ale to uz sa upravilo, je to ok. Ale teraz mi robi problem lava noha. Vcera vecer som si namerala mierne zvysenu teplotu, lebo som sa necitila dobre a ta noha maod vcera zacala boliet. Odfotila som si ju ked ma este nebolela a potom vlastne dnes pre porovnanie. Tak fotky prikladam, aby ste si to mohli poorovnat aj vy. Ako by som si s tym mohla pomoct sama, aby ma to prestalo boliet? Na vbratie stehov mam ist vo stvrtok alebo v piatok. Davam si na to Rumancek...a na noc si to prelepim cistou gazou...

tak kto vie, prosim poradte,

budem vdacna za kazdu odpoved

Marosko-n

Ak chcete môžem Vám zajtra poslať GGW liečivú vodu na pitie aj rany, keď sa rana scelí mám aj jedľový elixír na hojenie aj na úľavu.Ak chcete pomôcť napíšte.

cokoladka898

Vybral mi stehy a povedal aby som si nohu vykladala, nechala ju samozrejme v suchu a cistote a zajtra mam ist na chirurgicku ambulanciu...strasne to bolelo ked mi to robil a ked to na jednej strane vybral, tak sa to aj dost roztieklo...ale na jednej strane je to asi dobre, nech ten "sajrajt" vytecie von...do zaveeru napisal, ze je to vlastne predcasny rozostup okrajov chirurgickej rany so zapalom.

mmoonna

Ahoj, mne sa zdá, že to máš riadne zapálené a že tam máš aj hnis. Ak ťa to tak bolí, tak ja by som radšej išla na pohotovosť.

cokoladka898

Noha sa mi vobec nehoji, ba naopak, zhorsilo sa mi to. Chirurg mi povedal, ze mam prist v pondelok. Prikladam terajsie foto. Prosim, co by som si na to mala dat, aby sa mi to nezhorsilo. Dost to boli a analgetika mi nezaberaju.

cokoladka898

som alergicka na jod. ale urcite existuje aj nieco ine. treba to teda nechavat v suchu? nemam si na to dat gaforovu mast?hnis tam bol urcite aj ked to nebolo dobre vidiet.

DaveSk

Ak dobre vidím, na druhom stehe Ti vzniká zápal. Preto tie teploty. Neviem, či je tam aj hnisavé ložisko, keďže detailne to na tej fotke nie je identifikovateľné. Na chirurgii by Ti mali odporučiť nejaký dezinfekčný prípravok typu Betadine, pokiaľ nemáš alergiu na jód. Ranu Ti to vysuší a zápal by sa mal stratiť.