PASOVÝ OPAR

mjanik

ak ide o pásový opar dobre liečiteľné akupunktúrou, ak ide o žíhlavku,to je iné...tam potom skôr trávenie

Jaja15

Ak ťa to bolí zhruba v tej oblasti ako je výsev(tie mokvajúce fliačky)- môže sa to rozšíriť aj dopredu pod rebrá - tak to bude ten pásový opar. Bolesť hlavy s tým nesúvisí.

Jaja15

Mala by si ísť k lekárovi,ale pokiaľ nemôžeš a si si istá že ide o pásový opar(zvykne mokvať), kúp si v lekárni dezinfekčný roztok Betadine(treba natierať) a vitamín B6. Betadinom(hnedý dezinfekčný roztok) natierať aby sa to vysušilo a zhojilo. Iné by ti nedal ani lekár. Ešte môžeš dokúpiť tabletky Milgamma - regenerujú nervové zakončenia, aby sa predišlo následnej bolesti. Mamina patrí medzi "šťastlivcov"čo to mali 2x, prvý krát pred cca 8-rokmi sa doktor pýtal či to má viac ako 3dni, našťastie ano inak by ju poslal na infekčné.Druhý raz to mala v kúpeloch min.rok, k doktorovi sme s tým išli po návrate (nejaké 4dni), kožná jej predpísala ten Betadin a vit.B6, odporučila Milgammu. A bola vybavená o:))Ale ak ťa to aj bolí a môžeš(uvoľnič sa zo školy/roboty)tak k tomu lekárovi choď.

DaveSk

Určite vyhľadaj lekára. Ak by to šlo o pásový opar, ide o infekčné ochorenie. Tým pádom si treba dávať pozor, aby si nenakazil nikoho z rodiny. V prvom rade treba zistiť, čo to je. Ale podľa Tvojho opisu to môže byť pásový opar.
Nedávaj na to žiadne masti, ani nič a vyhýbaj sa tomu, aby si to miesto škriabal. Pretože si to môžeš zaniesť aj na iné miesta.