Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Hrčka na slabinách

Príspevok v téme: Hrčka na slabinách
Zuzka26r

Dobrý deň,

mám hrčku na slabine, konkrétne na ľavej strane, hrčka je veľká, viditeľná (trochu začervenaná, ale vidno ju len trochu), ale keď si ju nahmatám môže mať tak 1,5 cm, nie je ťažké ju nahmatať, dokonca keď len prejdem rukou po slabine tak ju cítim, nedá sa s ňou hýbať, a vôbec nebolí hoci je trochu začervenaná. Túto hrčku mám už dlhšie, ale objavujú sa mi aj iné, ktoré po čase zmiznú. O čo by mohlo ísť? Samozrejme pôjdem aj k lekárke, ale mám strašný strach, že ide o rakovinu.

Tomas12345

(a vôbec nebolí hoci je trochu začervenaná. Túto hrčku mám už dlhšie, ale objavujú sa mi aj iné, ktoré po čase zmiznú. O čo by mohlo ísť? Samozrejme pôjdem aj k lekárke, ale mám strašný strach, že ide o rakovinu.)

Kazdopadne zajdi k tej doktorke nech mas istotu ale naozaj si nemyslim ze by islo o rakovinu. Drtivá väčšina vsetkych najdenych hrciek su nezhubneho povodu, ale co sa tyka tvojho pripadu tak este som naozaj nepocul o tom ze by dakto mal rakovinu a pritom mal zacervenane miesto kde ma hrcku a navyse sama hovoris ze tu hrcku mas uz dlhsie, a kebyze je to zhubna hrcka tak tu by si veru nemala dlhy cas bez zmeny, ale po par tyzdnoch by sa ti uz zväčšila niekolkonasobne. Ale kazdopadne k lekarovi zajdi, moze ist o rozne ine nezhubne ochorenie ktore by bolo dobre preliecit a vyliecit :)

netreba

Je to s veľkou pravdepodobnosťou zápalová uzlina, keďže je aj červená. Uzliny reagujú zväčšením na zápal v drénovanej oblasti, keby boli patologicky zväčšené, určite by sa ti nezmenšovali.

bribar

Ja to mám roky a nič to neznamená,možno si prechladnutá a vtedy sa ti uzliny zväčšia.To je normálna reakcia,pracujete imunitny systém.
KeĎ je nejaká infekcia v tele,tak sa ti uzliny zväčšujú ako si ti bráni telo proti zápalu.
Nečítaj diagnózy na nete,lebo keď naťukáš zväčšené uzliny tak ti hneď vypíše rakovinu.Potom si to aj sama privodíš.
Máš horúčku?Slabosť?Chudnutie bez dôvodu? Ak nie netreba myslieť na rakovinu.
Mala som pásový opar,odvety mám 5 zväčšených uzlín,ktoré sa ani nezmenšujú ani nebolia A NEZNAMENAJÚ NIČ.