Popolcová streda

merilynn2

Môžu, popol je iba symbolom pripomenutia pominuteľnosti, nie je to katolícka sviatosť a nevyžaduje žiadne prerekvizity

pedag

To, čo začína vždy pekne a opisom lásky a pod., takmer vždy končí nenávisťou a netoleranciou. Ono nedá sa k tomu pristupovať tak, že formálne verím, ale inak si spravím po svojom, akoby som žiadnu vieru nemal. Tiež si nerobím srandu a toto sú moje posledné slová na tému duchovno. Amen.

Ernesto

ano mozu, ale dal by som si pozor.

podsekta evanjelicka je odnozou sekty krestanskej, kam patri jej dalsia podsekta rimskokatolicka. cisto teoreticky patria do jednej rodiny a malo by byt vsetko v poriadku, ALE viedli proti sebe vojny za ucelom upevnenia moci a zisku majetku. najznamejsi konflikt vid 30 rocna vojna sk.wikipedia.org

krestanska sekta je co sa tyka struktury dost komplikovana. deli sa na katolicke vetvy a protestantske vetvy (plus dalsie), ktore sa medzi sebou vyvrazdovali a bojovali o moc. pod katolicke vetvy patri rimskokatolicka a pod protestantske patri evanjelicka, cize konkurencne protistrany.

ak chces ako evanjelicka vstupit do katolickeho kostola, tak dnes ta nezavrazdia a ani nebudu ta ani mucit. vdacime za to prave upadku vplyvu tychto mocenskych a majetkovych organizacii, dnes je z ich vplyvu iba zlomok a nemozu viac ublizovat ludom a sirit zlo po svete. ale aj tak by som im to nevesal na nos, ze si evanjelicka.