Dobrý deň, mám len 14 rokov a zlomil sa mi predný zub až do úrovne koreňu, tak ho budem musieť dať vytrhnúť a potrebujem ho nejak nahradiť, implantát neni možný keďže mi ešte rastie čeľusť a mostík nechcem lebo to by mi musel brúsiť zdravé zuby, je tu nejaká iná možnosť náhrady?
Náhrada predného zubu
@mate59 no tak to asi nie keďže ten zub mal kaz a kvôli tomu sa mi aj zlomil, na pohotovosti mi urobili endodontické ošetrenie a povedali že mám ísť ku zubárovi nech sa to rozhodne vytrhnúť alebo urobiť s tým niečo, a neviem či by som si mal dať mostík alebo teda nejaké provizórium
Ahoj, áno, je tu možnosť adhezívny mostík. Je to dočasne riešenie, ale pri perfektnej hygiene vydrží pár rokov. Alebo potom klasicky : snímateľný medzerník (kukni si na Google obrázky). Všetko záleží aj od zubného lekára, aké ma on možnosti,vybavenie, a tak ďalej a od tvojej starostlivosti, ceny, a tak ďalej. Ale Potom jednoznačne implantát, keď už budú vytvorené vhodne podmienky. Inú možnosť nevidím.
Mostík určite nie, si mladá. Zbytočne.
a to platí aj u jednotiek?
Do koreňa zuba ti osadí čap a naň urobí nadstavbu/korunku/.Koreň je isto dobrý,ak bol zub pred odlomením v poriadku.V tomto prípade asi implantát nie je nutnýKorunku si dal celokeramickú,je drahšia,ale na nerozoznanie od pôv.zuba.Zákrok nie je bolestivý, zubár dá injekciu na znecitlivenie.nebolí to ani potom.