Dobrý deň, chcel by som sa vás opýtať aký máte názor keď si niekto plánuje budúcnosť avšak...
Som 20 ročný chalan, cieľavedomý s ambíciami a predstavou čo by som od života chcel. Študoval som na VŠ približne 3 mesiace avšak škola ma prestala baviť, chodil som tam s nechuťou a bol som sklamaný z toho, že tam musím chodiť. Na školu som šiel kvôli sebe aby som to vyskúšal a urobil preto všetko, no z časti aj kvôli rodičom. Po čase ma unavovalo byť závislý, nesamostatný, bol som sklamaný z toho, že moji rodičia majú dosť problémov, že ma musia živiť a prispievať mi respektíve na všetko , v skratke som ich chcel odbremeniť. Na vysokú školu som mal vlastný názor, asi taký, že škola nieje všetko a nezaručuje úspech v živote a v dnešnej dobe titul už takmer nič neznamená pokiaľ človek nieje vážne cieľavedomý a šikovný a vie čo od života chce. Pre mňa však bolo zbytočné stráviť niekoľko rokov na škole s tým že som si nebol istý či tu školu úspešne dokončím kedže som si vybral jednu z ťažších, nechcel som zabiť roky života študovaním ľahkého odboru. V deň kedy som sa rozhodol odísť som bol na seba naozaj hrdý pretože som sa nenechal ovplyvniť rodičmi a blízkych ľudí za čo som veľmi rád, nadobudol som pocit dospelosti ale zároveň zodpovednosti.
Tesne po odchode zo školy som si našiel ponuku práce v zahraničí za čo som bol veľmi rád kedže ma to do zahraničia vždy lákalo. Všetci moji blízky boli takpovediac sklamaný , že som to tak rýchlo ukončil no ja som im povedal, že ja som spokojný pretože na tej škole ma to ubíjalo. Do zahraničia sa chystám za 2 týždne, budem chodiť na turnusy 3 týždne tam a 1 týždeň doma, práca je na nemeckú pracovnú zmluvu. Výhodou pre mňa je, že sa dokážem dohovoriť po nemecky, práca je dobre platená na to že to je začiatočný plat a nepožadujú skúsenosti, za 3 týždne to vychádza 2200€ v čistom. Mám priateľku ktorá by sa tam časom zamestnala taktiež, plánujem si kúpiť za 2-3 mesiace svoje prvé auto, chcel by som si začať šetriť a časom začať s niečom podnikať. Veľa ľudí mi hovorí aby som si veci neplánoval, aby som nemal veľké oči pretože budem sklamaný, ja si myslím, že plánovať si veci dopredu je dobré pretože človek má cieľ ktorý sa v každom prípade snaží docieliť, snaží sa splniť si svoje ciele. Ospravedlňujem sa tým ktorý to čítajú ak je to dlhé avšak moju myšlienku neviem napísať stručnejšie, zaujíma ma objektívny názor a pohľad z iného uhla pohľadu či som urobil dobre, čo by som mal urobiť poprípade ako by ste sa zachovali v takýchto situáciach Vy, ďakujem za reakcie. :-)