Dobrý deň, trošku sa rozpíšem tak snáď to nebude vadiť, za každú reakciu poprípade skúsenosť budem veľmi rád.
Dlhšiu dobu ma pobolieval zub konkrétne spodná stolička na ľavej strane. Bolesť prišla spontánne bez akejkoľvek príčiny napríklad po umytí zubov alebo spánku. Neskôr som šiel ku zubárovi kde mi zistil hlboký kaz, kaz vyvŕtal bez bolesti , dal mi tam liečivú vložku a objednal ma za cca 3 mesiace neskôr. Bolesť však bola čoraz častejšia a bolestivejšia, zub začal byť háklivý na chlad a celkovo na potraviny preto som sa behom tých mesiacov snažil nepoužívať danú stranu no občas sa stalo že som zabudol a začal ma bolieť, bolesť však bola väčšinou spontánna , pulzujúca a aby ma to prestalo bolieť musel som prestať na to myslieť no neskôr pomáhali už len tabletky konkrétne ibalgin 400. Rozhodol som sa ísť ku zubárovi s nádejou že mi s tým niečo urobí aby sa mi uľavilo kedže čas sa mi kráti a koncom janurára idem na 3 týždne pracovne do nemecka, šiel som ku zubárovi, bola mi pichnutá anestézia ktorá však nezabrala, dala mi ďalšiu ktorá však zabrala no nie dostatočne, zubárka mi chcela čistiť kanáliky avšak kvôli bolesti sa tam nedokázala dostať tak mi len vybrala liečivú vložku a dala mi do vyvrtaneho zubu vatu, bolesť ustúpila, uľavilo sa mi.
Bol som objednaný o 2 dni neskôr, prišiel som o dva dni neskôr konkrétne štvrtok 18.1. , bola mi pichnutá anestézia pred zákrokom pretože zub som mal strašne citlivý už len na studenú vodu ktorou mi čistila zub, anestézia bola veľmi bolestivá, musela ma upokojovať, ešte som takú bolesť nezažil a to znesiem celkom dosť, predpokladám že mi bol trafený nerv kedže to bola taká bolesť, po cca 15 minútach mi chcela vŕtať v zube avšak anestézia nepomohla, zub bol stále citlivý síce menej ale bol citlivý dosť na to aby mi vykonala čistenie kanálikov, do jedného odhaleného kanálika mi dala umrtvujúcu zložku ktorá má byť v zube 14dní a zapečatila liečivou vložkou, okrem toho mám doteraz (20.1) večera znecitlivenú polku jazyka a polku ďasna pod jazykom smerom k zubom, som objednaný 30.1. čo je deň pred odchodom do nemecka no strašne sa bojím čo mi bude robiť kedže mi anestézia nezaberá , deň na to idem preč a mám doteraz umrtvenú polku jazyka a polku ďasna.
Za každú reakciu budem rád, ďakujem
Zuby
Neprecital som si to cele ale chod k zubarovi v nemecku.Mna tiez pobolieval zub,potom silno bolel a nezostavalo nic ine len ist k najblizsiemu zubarovi.SIel som k zubarke nemeckej a neplatil som nic.Vsetko zaplatila poistovna nemecka.Ani halier som neplatil a to som tam bol za posledne dva mesiace asi 3x.Urcite chod v nemecku k zubarke-neuveritelny pristup.A nebudes nic platit.Ani za inekciu.Ak chces vybav si anezteziologa a on ta uspi, naraz ti spravi cely chrup.Kolega nemec to tak spravil a nic neplatil.Za 2 hodiny mu spravili vsetky kazy.Tiez nebudes platit nic.Nemecka poistovna a celkovo zdravotnictvo je asi o 1000 svetelnych rokov vpred pred slovenskym.Ta zubarka co som u nej bol bola sukromna.Fakt mi nezostavalo nic ine.Vata v usiach,hlava ma bolela,neznesitelna bolest.Nemal som na vyber.Teraz krasota aj na preventivky chodim.Kup si listerin a vyplachuj si usta.Kazy nevznikaju zo sladkosti ale z toho ze jedlo ktore ti ostane v ustach hnije.Ak chces napis mail.