Čo si má človek, ktorý je ešte mladý a rozhoduje sa o svojej budúcnosti zvoliť? Ak je to človek s potenciálom na úspech v kariére - štúdium na škole, výborné uplatnenie a možnosť ďalšieho rozvoja...
Povedzme si to narovinu - nemôže mať človek obidve veci, buď jednému pridá a druhému uberie alebo naopak.
Je lepšie sa naplno venovať vzdelaniu a práci a vzťah a rodinu nechať v úzadí, alebo sa skôr venovať hľadaniu lásky a založeniu rodiny a staraní sa o deti?
Je to štúdium a práca, ktoré by boli dosť náročné a pri ktorých je pre najlepšie výsledky potrebný neustály rozvoj a znalosť najnovších trendov - čiže extra čas venovaný navyše.
Ak to zhrniem do bodov, tak život, v ktorom sa človek venuje kariére a vzdelaniu by mal tieto výhody:
- vynikajúce pracovné miesto
- vysoký plat
- možnosť rozvoja a postupu na najvyššie funkcie
- známosti medzi vplyvnými ľuďmi
- viac voľného času pre seba
- prestížny status v spoločnosti
Ak by som sa rozhodol venovať sa viac vzťahom a rodine, tak na druhej strane:
- horšie pracovná pozícia, nízky plat
- malá pravdepodobnosť postupu
- stereotyp
- málo voľného času - obetovať sa pre deti, rodinu
Ale zase pri vzťahoch má človek stále niekoho kto ho podrží a je s ním vždy, ale zas chýbajú človeku peniaze. Alebo je lepšie voziť sa drahými autami, byť ako sa hovorí "za vodou" ale žiť bez lásky a rodiny?
Aby som pravdu povedal, tak viac ma ťahá k tej práci a peniazom, ale sú tam zas pochybnosti o tom, že raz mi začne chýbať láska až keď bude neskoro...
Ani jedna ani druhá možnosť nie sú dobré, ide o to vybrať si menšie zlo... a ešte ma napadla jedna vec - jeden známy mi raz povedal: "Tvoj partner ťa môže kedykoľvek opustiť a vykašľať sa na teba, ale tvoje ťažko zarobené peniaze ťa neopustia a budú tu vždy s tebou". Niečo na tom asi bude, keď to povedal skúsený človek.
Čo si myslíte vy? Ako by ste sa rozhodli v takejto situácii?