masturbácia vo vzťahu

Príspevok v téme: masturbácia vo vzťahu
jurki45

zdravím,
s priateľkou sme spolu takmer rok...čo sa sexu týka tak pol roka to bolo super, aj sexu sme mali obaja kolko sme potrebovali. No postupne to začalo upadať, hocikedy tak raz za týždeň (priateľka nechcela) tak som si to urobil aj sám. Keď to zistila tak sa na mňa neskutočne nahnevala, tak som s tým prestal a zasa sme nejakú dobu mali sex častejšie. No a teraz je sexu málo (1-2 krát za týždeň). Samozrejme že keď si to nerobím tak mi stačí objatie a už sa deje no viete čo. A za to zasa po mne vrieska že všetci chlapi sú rovnakí a ide im len o jedno...aký máte na to názor? a čo hovoríte na masturbáciu vo vzťahu?

NoAco

Masturbácia je normálna vec. Rovnako ako sex. Niekedy ma clovek chut sa spraviť aj 3x za den, niekedy nemas na to chuť cely tyzden. Vsak nech si masturbuje. Nerobte z komara somara.

Samsung1

Dobrý deň je normálne že sme s manželkou pozerali film a ja som šiel spať ona mala na to chuť ale nepovedala mi nic,a mastrbovala pri filme

pepe542

Ono je to trošku zložitejšie. Ide o dvoch jedincov ktorým sa tvorila osobnosť v rôznom rodinnom, sociálnom prostredí. Ak vyrastala v puritánskom prostredí, môže si to niesť z doby dospievania ako niečo špatné nevkusné a ponižujúce. Ak by bola aspoň na priemernej inteligenčnej úrovni, postavila by sa k tomu ináč. Hovorí sa tomu otvorená komunikácia. Mala by Ti vysvetliť prečo k tomu došlo. A Ty by si to nemal robiť demoštratívne, ak mi nedáš spravím si to sám. Ak to má byť natruc, načo v takom vzťahu pokračovať. Pripomína mi to ženy, keď to nemám doma nájdem si to inde. Proti partnerovi sa nebojuje ale rieši sa to. Keď je na to rozum. Bez komunikácie rodina nemôže fungovať. Neviem, či to u Vás nedošlo v zamilovanosti. Bolo by to pre toto obdobie charakteristické.
----
Obdobie charakteristické „motýlikmi“ v brušku, keď ste intenzívne zamilovaní a nemôžete sa dočkať stretnutia s partnerom. Táto fáza je nabitá sexuálnou príťažlivosťou a nárastom libida. Spôsobuje to väčšia tvorba pohlavných hormónov. Nevieme prestať myslieť na neho, na sex.
-----
Toto môže trvať pár mesiacov. To bol ten polrok. Mala by nasledovať ďalšia fáza a tu sa možno niečo pokazilo. V každom prípade masturbácia do vzťahu patrí. K tomu treba poznať mužskú aj ženskú sexualitu. A princíp oboch orgazmov a činnosť oboch sexuálnych orgánov. Samozrejme podmienkou je dostatočne vyspelá osobnosť a byť empatický.

takyjedenmuz

Janička
vy ste to tak krásne a inteligentne napísala
som rád že tu chodí takto vnímavý a rozhľadený človek ako ste
vaše príspevky vždy majú zmysel
milujem vás ;-)

Jana Lukacova

jurki45: masturbácia je prirodzenou súčasťou života, ale môže aj signalizovať problém, ak sa človek na nej stáva nezdravo závislý...

z toho čo píšete, z reakcie priateľky Vaše správanie ju zraňuje a môže sa pre Vás cítiť podobne ako "nafukovacia Anča" a ak nie ona tak si to spravíte sám.... vážite si priateľku a záleží Vám na nej? potom by bolo vhodné sa úprimne porozprávať o tom, čo prežíva a možno Vám to pomôže k hlbšiemu uvedomeniu, že sex/masturbácia je síce súčasťou vzťahu (ale nemali by byť cieľom), a niekedy aj objatie, aj keď niektorého z partnerov vzruší, je vo vzťahu potrebnejšie aj bez nasledovného sexu (alebo masturbácie)...

lenka86

Ja si vždy pomyslím, že mám zdravého samčeka. Veď ja si neviem predstaviť mať sex úplne každý deň. Ženy sú iné. Jedna vec je chuť, tá môže byť denne, ale u žien nie je taká telesná potreba.

lenka86

Masturbácia je normálna. Skús jej to vysvetliť, pravdepodobne len neovláda biológiu, preto nechápe, že u zdravých mladých chlapov je to normálne, že to potrebujú zo seba pravidelne vypúšťať. Ak to ani po vysvetlení nebude akceptovať, tak potom nevidím cestu. Určite nie je zdravé zadržiavať to a ignorovať svoje potreby. Neubližuješ jej nijak. Zakáž jej chodiť cikať, možno to pochopí lepšie na príklade. :)