Tŕpnutie tváre, prstov, rúk, nôh

Táto diskusia patrí k článku: Tŕpnutie tváre, prstov, rúk a nôh
Tŕpnutie tváre, prstov, rúk a nôh

Parestezie (pocity brnenia, pichania, mravenčenia) sú spontánne alebo vyprovokované senzitívne príznaky. Tieto príznaky môžu byť prítomné na horných, dolných končatinách, na tvári alebo prstoch. Môžu byť príznakom viacerých chorobných stavov.

heardle234

Swiftle is a game for Taylor Swift fans who love word puzzles heardle-wordle.com. In this game, you have to listen to a clip of a Taylor Swift song and try to guess the name of the song in six tries. The clip can come from any part of the song, and it gets longer with each wrong guess.

Dasty

Dobrý večer chcela by som sa opýtať mám bolesť tŕpnutie mravcenie kŕče studenú nohu ktorú si ani necítim pritom mi bolo povedané že mám artrozu prvého stupňa a keď som išla na rehabilitáciu tam mi bolo povedané že mám alkoholicku nohu ale pri tomto ja alkohol nepijem ako si to mám vysvetliť alebo čo mám podniknúť aby som sa dostala na MR lebo som už z toho zúfalá neviem čo mám robiť lebo keď vám lekári nedajú žiadnu odpoveď na rovinu ďakujem za odpoveď.

Lujza29

Dobrý deň, našla som na zzz. sk vás email, chcem sa spýtať, či mi môžte poradiť, mám taký problém hrozné mi tŕpne brada až mi ju vytáča, dolná mäkká časť brady sa mi vytáča smerom hore. Keď mám takýto stav tak to rýchlo masírujem a dávam studenú vodu za pár sekúnd sa mi brada vráti tak ako ma, ale potom mám ešte tak 25 min trpnutie, neviete mi poradiť čo to môže byt? Keď sa mi to stane tak to vyzerá hrozné normálne zdeformovaná brada, ďakujem

GOING

Podľa príznakov to je vysoko odborná téma. Spúšťacích faktorov môže byť viac: pankreas, žlčník, žalúdok, z ftoxicity následne zápal šliach, zápal nervov, chrbtica, kosti a iné. Môže to byť veľmi ťažko zistiteľné keď sa už točí celý kruh problémov. Ja odporúčam ísť aspoň na krvný obraz.

Keď vylúčite zápalotvorné potraviny obsahujúce hlavne:
kakao
rafinovaný cukor
údeniny
bielu múku (biele pečivo, pizza)
sardinky

Teoreticky Vám to dvihne imunitu, odľahčí sa organizmus a budete sa cítiť lepšie fyzicky aj psychicky.

Sisa22

Dobry den,Vas clanok mi momentalne velmi pomohol,pretoze uz idem zosaliet. Uz dlhsiu dobu mam vsetky uvedene priznaky,ale teraz sa to zhorsilo az tak,ze na jednu nohu neviem pomaly chodit. Vobec kvoli tomu nespavam a mam pocit,ze sa chvilami zadusim. Okrem toho som pankreaticka a anemicka. Moj problem je v tom,ze ma k lekarovi nikto nedostane. Mojou otazkou je,ci je mozne zbavit sa tychto priznakov len zdravou zivotospravou a doplnkami stravy,pripadne nejakym inym znamym a dostupnym pripravkom. Dakujem pekne.