Nič sa mi nechce

Príspevok v téme: Nič sa mi nechce
Kvakikvak

Ahojte, za 10 týždňov mám termin pôrodu, od decembra čerpám dovolenku + Pn a nič sa mi nechce. Každý deň má boli niečo iné-zub, panva, slabiny, dostávam poslickov-kŕče, tvrdnutie brucha, je mi zle, mám reflux najmä počas spanku, takze sa furt budím, trpnu mi ruky, nič sa mi nechce, nemam chut nič jest a len ležím. Ku koncu tehotenstva som mala veľa plánov, riesit stavbu domu, prerobiť izbu pre dieťa, kúpeľnu(kachličky už mame naskladnene), spravit skúšky ku kurzu, ktorý som absolvovala, ale len prežívam, nič neriešim a dni plynu. Už som v takom stave, že keď mi píšu kolegyne/kamarátky/rodina, ani im neodpisem, nedvihnem telefon, lebo sa mi proste nechce, nezapnem ani fb, aby má nik neotravoval a nemam náladu na nič.. muž vidí, že mi nie je najlepšie, tak donesie z canteeny jedlo, pripadne nakúpi, vyvenci psa, dá oprat, ale pri takých väčších veciach som iniciátor ja, čiže, keď ja nič nerobím, tak sa ani veci nehybu

merilynn2

Ahoj, možno práve príliš veľa plánov spôsobilo, že si Tvoje telo spolu s bábätkom povedali - stop, je čas oddychovať. Nemusíš si nič vyčítať, hlavné je, aby si bola spokojná a necítila sa pod tlakom. Nič nie je dôležitejšie ako Tvoje dieťa a zdravie.
Nie som tehotná ani nemám deti, no keď plánujem väčšie veci, pracujem s veľmi optimistickými časovými a energetickými odhadmi (a opomínam svoje sklony k prokrastinácii), a keď sa potom snažím všetko spraviť, buď sa mi to nepodarí a som nespokojná, alebo sa prepálim a potom namiesto toho, aby som si aktívne oddýchla a robila, čo chcem, fungujem ako zombie. Jasné, niektoré veci treba hneď alebo v danom deadline, ale učím sa neprepínať za hranicu, kedy by to už išlo na úkor fyzického a psychického zdravia. "Nevládzem" je úplne legitímny obranný stav, treba ho rešpektovať a užiť si ho.

Mellisa

No vidíš, bolo ti to treba ??? Ja veru žiadne decká nemám, a predstav si, som plná energie, zvládam prácu aj domácnosť a mám čas aj na svoje záľuby :) Kolegyne sa len čudujú, ako to robím, že tak skvelo vyzerám, veď mám 37 r. a postavu ako 20-ročná.
Myslím si, že v tvojom prípade to už lepšie nebude, pri malom decku sa vôbec nevyspíš, budeš stále unavená, takže ani potom sa ti nebude už vôbec nič chcieť, never tomu, že "potom budeš fit".
Pekne si sa odpísala, mohla si si radšej užívať život, ale veď, ako sa kto rozhodne, tak má.

Tomas12345

To máš zrejme z toho porodu , vtedy sa aj rozne hormony menia a clovek je vtedy apaticky. Po pôrode budes zase fit