Máte prosím Vás niekto skúsenosti s jedením masti z medveďa? Už dlhšie som sa cítila unavene, stále nejaký kašeľ a problémy s prieduškami, na internete som našla, že pomáha masť z medveďa, či na natieranie, ale aj jedenie. Náhodou kamarát poľovník zabil medveďa, tak mi trošku dal, musela som sa zaprieť, strašne to smrdí,ale trikrát som si za lyžičku dala a aj natrela hrudník...je pravda, že mi je naozaj lepšie, aj únava prešla, kašeľ už nie je taký dusivý...len ma kamarátka teraz vystrašila, že môžem dostať besnotu,alebo nejakú infekciu, že to jesť nemám...čo si o tom myslíte?Ďakujem
Masť z medveďa
Na priedusky je dobra aj obycajna bravcova mast ako detom nam mama natrela vzdy hrudnik, dala plienku a igelit, aby sa dobre nahriali.
Je uplne jedno aka je to mast, ci z medveda, jazveca, alebo bravcova. Lieciva je prave mast, mastne. Papat vela slepacieho vyvaru, premasti priedusky zvnutra.
Vtipna bola poznamka, ze to dava aj svojej zene a ze maju dobry vztah :)
Ďakujem,trošku si ma upokojila:-)pôvodne som od neho chcela tiež masť z jazveca, lebo aj toho zastrelil, ale dal mi túto z medveďa, vraj je to ešte lepšie...dáva to aj vlastnej žene tak hádam sa mi nič nestane...so ženou majú dobrý vzťah:-) jej to napríklad aj migrénu do rána vylieči, mne to na migrénu nepomohlo...len keby to tak nesmrdelo:-)
Ahoj, tipujem, že masť bola vytopená - takže minimálne tepelnou úpravou prešla. Ulovené zviera by malo prejsť veterinárnou kontrolou a keby niečo nebolo v poriadku, nedovolili by ho spracovať.
Fakt by som sa nebála, medvedia masť sa asi ťažšie zháňa, ale napr. jazvečia sa bežne predáva aj na vnútorné použitie.