dojčenie novorodenca

Príspevok v téme: dojčenie novorodenca
Jaja15

Pediater tvrdí, že dojčiť treba najskôr po 2,5 hodine, ak si dieťa vyžiada skôr -tak má matka slabé mlieko....Viem že niekedy sa tvrdilo že treba dojčiť až po troch hodinách a ak dieťa chcelo skôr, dával sa mu čaj. Dnes laktačné poradkyne tvrdia že sa má kojiť na požiadanie - kedy dieťa chce a koľko chce. Rovnako sa nemá podávať čaj ani voda. Má pravdu pediater alebo laktačná poradkyňa?

violoncistka

podla mna nakrmis, ked je hladne babatko, nie? vsak ani v noci ho nebudes predsa budet len preto, ze uz presli tri hodiny alebo neviem kolko od posledneho krmenia.

daniela2

Matke sa mení hustota mlieka aj zloženie mlieka počas dňa. Napr. predpoludním obsahuje viac bielkovín, poobede a večer viac laktózy. Slabé mlieko neexistuje. Ak je mlieko redšie, dieťatko je hladné skôr, ale neznamená to, že je mlieko menej kvalitné. Po niekoľkých týždňoch sa hustota mlieka prispôsobí potrebám bábätka, a bábätko aj dokáže viac vypiť, ako predtým.
Je možné zmerať, koľko dieťa vypilo.
Je to jednoduché.
Odvážim bábätko pred dojčením a údaj si zapíšem. Odvážim bábätko hneď po dojčení, v tom istom oblečení, bez prebaľovania a bez akejkoľvek zmeny a zapíšem si údaj. Rozdiel vo váhe je množstvo mlieka, ktoré vypilo.
Odporúčam takéto váženie najmä mamičkám novorodeniatok, ktoré sú ešte neskúsené pri dojčení, lebo môžu sledovať, ako ich bábätká papajú stále viac a viac, tým pádom sa prestanú obávať, že dieťatko neuživia a začnú si veriť, že dokážu dojčiť a uživiť bábätko z vlastného tela.

Pivonka37

Mne sa viac osvedčilo dojčenie na vyžiadanie, ale závisí aj od typu matky, niektoré vedia vydržať a kojiť každé 3 hodiny, nehovorím, že je to zlé. Dôležité je to zladiť s dieťatkom a ak to vyhovuje obom, tak super. Užívala som aj vitamíny, aby mliečko obsahovalo všetko, čo treba a aj ja som sa cítila super.

MarikaMa

Prikláňam sa na radu laktačná poradkyňa, dojčila by som, kedy si bábätko povie, ak máš pocit, že máš mliečka málo, skús tieto rady - blog.mimulo.sk. Nedávaj nič iné ako len mlieko.

merilynn2

Vymeň pediatra.
Btw. kým je dieťa plne dojčené - cca do 6. mesiaca (a nemá výraznú stratu tekutín napr. z hnačiek, vracania, horúčky), vodu ani čajíky netreba.

tasty

každý ma svoju pravdu, a každé dieťa je iné, a každá mamička na to postupom času príde, čo je najlepšie pre bábätko... nikdy som sa nedržala nejakých rád...