Rastúce lymfatické uzliny

Príspevok v téme: Rastúce lymfatické uzliny
twix144

Zdravím, volám sa Jakub, mám 21 rokov a chcel by som sa opýtať, už je to Asi rok čo som si nahmatal uzlinku za ľavým uchom, bola mala tak som jej nevenoval pozornosť a bral som to ako že je to normálne. Moje problémy nastali zhruba tri mesiace dozadu, kedy som stratil mŕtvy zub a na to sa mi zapalil koreň a neliečil som to, plus som do toho ešte aj ochorel. Spomínaná uzlina za ľavým uchom sa odvtedy začala pomaly zväčšovať ale nebola a nie je vôbec bolestivá len sa zväčšovala pomaly a dneskom vypada ako menšie vajce, podlhovasta a keď natočím hlavu do boku tak ju vidno. Do toho asi tri týždne dozadu ma začal pobolievať hrudník (som fajčiar a astmatik), pribudla uzlina aj na druhej strane pod uchom, ktorá sa zasa zväčšuje a mám pocit, že tých uzlín sa mi po tele zvacsuje viac, dýchavičnosť, ktorá už teraz nabrala na obrátkach, začal som mat skoro každý vecer zvýšené teploty alebo zimnicu, keď si umývam zuby tak vyplujem veľa krvi z ďasien ale všimol som si, že si, že tu krv viem vypľuť aj bez zásahu kartacika na zuby ale vždy len mala kvapka krvi v sline potom už len tmavsia slina alebo biela a plus mám bolesť pod rebrami. Nepotim sa v noci, nemám kašeľ a nesvrbi ma telo. Samozrejme keď som dostal jeden z príznakov a keď sa začala uzlina zväčšovať tak som guglil a našiel som toho veľa o lymfone a preto som už s nervami na dne. Mám to trochu komplikovanejšie pretože žijem rok a pol v UK a nebol som tu doteraz zaregistrovaný u lekára a nemohol som ísť na prehliadku ale dva týždne dozadu som s tým hrudníkom bol na pohotovosti a tam mi spravili krvný obraz, sken hrudníka a plus som im hovoril že to začalo po tých uzlinach ktoré mám pod uchom ale všetko vyšlo v poriadku. Potom som sa registroval u obvodného, ukázal som mu to a bez toho aby sa spýtal na príznaky alebo niečo ohľadom tých uzlín tak ma rovno poslal na biopsiu čiže som u obvodného strávil dokopy asi minútu. Takze tuto stredu som objednaný na biopsiu a strašne sa bojím všetkého. Viete mi prosím nejako poradiť ohľadom tohto?

zlatta

ten strach je teraz veľký, ale hlavne ze si to konečne začal riešiť!!! najhoršie je si nieco namyslat a trápiť sa. Uľaví sa ti keď budes vedieť na čom si, co sa s tebou deje a bude sa to riešiť.

merilynn2

Podobné príznaky som som mala tri roky dozadu - niekoľko týždňov mierne teploty, bolesť hlavy, únava, vyskočila mi uzlina na krku (na dotyk ako gumený projektil), do lymfómu chýbalo len nočné potenie a svrbenie. Bola som v jednom kole, nestíhala som to vtedy riešiť - jasné, rakovinu som nechcela, ale povedala som si, že je jedno, či ju mám alebo nie, mala by som sa snažiť žiť zdravšie. Tlačila som vitamíny, zeleninu a veľa som spala a po pár týždňoch sa to zlepšilo. U mňa to pravdepodobne spôsobil skrytý zápal zuba v kombinácii so zadnou nádchou (mikróby z openspejsu, celé škôlkárske spektrum), ktorá sa u mňa v nachcípanej sezóne odvtedy prejavuje. Uzlina na krku mi zostala, ale odvtedy už nenarástla.

Tomas12345

už je to Asi rok čo som si nahmatal uzlinku za ľavým uchom, bola mala tak som jej nevenoval pozornosť a bral som to ako že je to normálne. Moje problémy nastali zhruba tri mesiace dozadu, kedy som stratil mŕtvy zub a na to sa mi zapalil koreň a neliečil som to, plus som do toho ešte aj ochorel. Spomínaná uzlina za ľavým uchom sa odvtedy začala pomaly zväčšovať ale nebola a nie je vôbec bolestivá len sa zväčšovala pomaly a dneskom vypada ako menšie vajce, podlhovasta a keď natočím hlavu do boku tak ju vidno. Do toho asi tri týždne dozadu ma začal pobolievať hrudník (som fajčiar a astmatik), pribudla uzlina aj na druhej strane pod uchom, ktorá sa zasa zväčšuje a mám pocit, že tých uzlín sa mi po tele zvacsuje viac, dýchavičnosť, ktorá už teraz nabrala na obrátkach, začal som mat skoro každý vecer zvýšené teploty alebo zimnicu, keď si umývam zuby tak vyplujem veľa krvi z ďasien ale všimol som si, že si, že tu krv viem vypľuť aj bez zásahu kartacika na zuby ale vždy len mala kvapka krvi v sline potom už len tmavsia slina alebo biela a plus mám bolesť pod rebrami. Nepotim sa v noci, nemám kašeľ a nesvrbi ma telo. Samozrejme keď som dostal jeden z príznakov a keď sa začala uzlina zväčšovať tak som guglil a našiel som toho veľa o lymfone a preto som už s nervami na dne. Mám to trochu komplikovanejšie pretože žijem rok a pol v UK a nebol som tu doteraz zaregistrovaný u lekára a nemohol som ísť na prehliadku ale dva týždne dozadu som s tým hrudníkom bol na pohotovosti a tam mi spravili krvný obraz, sken hrudníka a plus som im hovoril že to začalo po tých uzlinach ktoré mám pod uchom ale všetko vyšlo v poriadku. Potom som sa registroval u obvodného, ukázal som mu to a bez toho aby sa spýtal na príznaky alebo niečo ohľadom tých uzlín tak ma rovno poslal na biopsiu čiže som u obvodného strávil dokopy asi minútu.

Ahoj twix zase ja by som to nebral az tak tragicky. Hovoris ze si mal pred rokom uzlinu lenze ta uzlina urcite nebola zhubna, lebo kebyze je zhubna tak uz by si tu pravdepodobne nebol, uz by si mal tie uzliny rozsirene po celom tele, takze ta uzlina bola nezhubna a preto aj ti cely rok nerobila ziadne problemy nezväčšovala sa a nerozsirovala sa, avsak pred zopar tyzdnami ti zacal zapal a ten zápal sa mohol teda preniest aj na tu uzlinu , ktora sa zväčšila v dosledku zapalu a nie z rakoviny.

Co sa toho hrudnika tyka tak bol si na skene a vravis ze si ho mal ok takze to by som neriesil, a co sa tyka tej hrcky na pravej strane tak tiez moze ist o to iste co pri tej prvej. Lymfom je strasne nepravdepodobny ma ho len daco cez 10 pacient na jeden milion takze statisticky je takmer urcite ze tu hrcku co sa ti teraz vytvorila ze to ziaden lymfom nie je. Napis mi ked tak na mail tomas555555@centrum.cz mozme blizsie pokecat, alebo mozme aj tunak na fore.

Omen

Jakub, prvé čo by si mal spraviť je, OKAMŽITE prestať fajčiť! Neostáva ti nič iné, ako počkať na výsledky biopsie a zbaviť sa strachu. Ten ti tvoju situáciu len zhorší. Budem ti držať palce, aby to bolo benígne.